Aktuelt

A-Camp USA 2018: Skab musik i Nashville og LA

Torsdag, 18 januar, 2018
DJBFA og MusicMakers gentager succesen og inviterer til en ny omgang A-Camp USA i juli 2018.

Kom med på A-Camp USA til juli med godt to ugers intensiv netværks-, dannelses- og kompositionsrejse til Nashville og Los Angeles. Sidste års A-Camp-hold ved Muscle Shoals Sound Studio.Turen er delt op i to temaer: At skabe musik: Nashville og At sælge musik: Los Angeles.

Drømmer du om at få åbnet dørene til USA’s musikverden, at forbedre din sangskrivning eller lære, hvordan musikbranchen i USA fungerer indefra? Så er A-Camp USA noget for dig.

DJBFA og MusicMakers har før sendt et hold sangskrivere af sted på A-Camp USA og de gode erfaringer gør, at vi udbyder turen igen i sommeren 2018. Ansøg senest 21. februar.
 

Første uge: Nashville

Her er der fokus på sangskrivningen - det at skabe musikken. Du arbejder med selve håndværket bag den stærke melodi, den fangende tekst, det skarpe koncept. Du sættes hver dag sammen med én eller flere lokale sangskrivere. Holdet sammensættes af vores lokale samarbejdspartner, som til dagligt driver management for Grammy-vindende artister.

Mens vi er i Nashville, har vi en kort endagstur til Alabama, hvor vi besøger legendariske Muscle Shoals. Vi ser FAME studios og Muscle Shoals Sound Studio. Er vi heldige, spiser vi en middag med enkelte af de oprindelige medlemmer fra rytmegruppen The Swampers. Ugen i Nashville afsluttes med en studiedag, hvor hver deltager får 45 min. med et Nashville-session-grundhold i studiet. På de 45 min. kan en demo af en sang indspilles.
 

Anden uge: Los Angeles

Her er der fokus på afsætning, branche og netværk. Vi møder tre-fire topplacerede folk fra musikbranchen, der lytter til din musik, giver feedback og besvarer spørgsmål. I Los Angeles er der også mulighed for sangskrivning. Dette er dog noget deltagerne sætter op individuelt.

Efter godt to uger i USA rejser vi hjem. Du vil have fået massivt forbedret dit netværk i USA, en masse ny viden og en hel del nye værktøjer som du kan bruge til at bygge videre på din musikkarriere med.
 

Fakta om A-Camp USA 2018

Turen henvender sig til artister, producere og toplinere med ambitioner om international afsætning.

Periode: 7.-22. juli 2018. Udrejse og hjemkomst sker i Kastrup Lufthavn.

Indkvartering: Deltagerne bor på enkeltværelser. I Nashville deles bad og toilet pr. to værelser. I Los Angeles har deltagerne eget værelse med eget bad og toilet.

A-opholdet koster 42.000 kr. pr. deltager, men DJBFA afholder hovedparten af udgiften, så du skal kun selv betale 2.000 kr. i deltagergebyr. Prisen inkluderer: Fly, transfer til og fra lufthavn/hotel, indkvartering, netværksmiddag, keynotes. Deltagerne afholder selv: Forplejning, rejseforsikring og gebyr for ESTA (indrejsegebyr i USA).

 

Tidligere deltagere om turen

Tidligere deltagere på A-Camp USA skriver om turen:

”Jeg har fået kontakter, jeg ikke ville ane, hvordan jeg skulle have fået ellers...”

”Jeg er taknemmelig og så mega glad for, at jeg fik lov at opleve dette…”

” Jeg er blevet motiveret til at arbejde hårdere for at nå mine mål...”

”Det er så unik en mulighed det her i det hele taget…”

Læs også om sangskriver Laurids Smedegaards oplevelser med turen i 2017: Sådan var det at være på A-Camp USA.

 

Sådan søger du

Du kan komme i betragtning, hvis du er medlem af DJBFA og/eller af Koda.

Der er begrænset deltagerantal: 9 bliver udvalgt. For at sikre størst muligt udbytte og en homogen sammensætning af holdet, sker udvælgelsen af deltagerne af et uvildigt panel koordineret af MusicMakers. Dette bestående af danske, svenske og amerikanske branchefolk.

Hvis du bliver udvalgt, vil du modtage en faktura på din egenbetaling. Hvis du ikke har betalt de 2.000 kr. inden den påførte betalingsfrist, vil pladsen med det samme tilfalde en anden ansøger.

Udvalgte deltagere modtager bekræftelse medio marts 2018. Detail-info modtages fra turens projektleder op til rejsen. Inden rejsen arrangeres også et møde, hvor deltagerne møder hinanden og der gives mere information om turen.

Vigtigt: Der ansøges via DJBFA's ansøgningssystem.

Her vil du blive bedt om at skrive en kort ansøgning med information om, hvorfor du gerne vil med på A-Camp USA. Du skal også uploade en minibiografi/CV samt uploade eller linke til tre af dine musiknumre og uploade en tekst med kort beskrivelse af musikken. Alle tekstfiler skal uploades som pdf.

Derudover bedes du i din ansøgning nævne:

  • Hovedinstrument
  • Bi-instrumenter
  • Er du producer, så gerne hvilke(n) platform(e) du arbejder primært i (ProToools/Logic/Cubase etc.)
  • Upload et vellignende pressebillede af dig selv

Ansøgningsfrist: Onsdag den 21. februar 2018 kl. 23.59.

SØG HER

Har du spørgsmål til A-Camp USA? Mail til projektleder Rasmus Fjeldsted fra MusicMakers på rfjeldsted@gmail.com