Sociale legater

Som fuldgyldigt medlem hos DJBFA kan du søge et socialt legat, hvis du bliver uarbejdsdygtig eller kritisk syg. Der er to muligheder for at opnå det sociale legat, som du kan læse om herunder:

Ordinært socialt legat

Hvis du er medlem af DJBFA, kan du søge et socialt legat på 9.000 kr. Legatet kan søges, hvis du står i en situation, der har resulteret i uarbejdsdygtighed grundet sociale omstændigheder og/eller grundet sygdom. Bestyrelsen anmoder om, at du kun ansøger, hvis du har et akut økonomisk behov.

For at komme i betragtning, skal du have konsulteret din læge, og der skal være udstedt en aktuel lægeerklæring, som bekræfter din situation og hvor der specifikt står, at du er uarbejdsdygtig i en længere periode. Man kan ikke få tildelt socialt legat med tilbagevirkende kraft eller samme år, som man har fået udbetalt kritisk sygdom.
 

Udvidet socialt legat: Kritisk sygdom

Som noget nyt, idet DJBFA's forsikring for kritisk sygdom ophørte ved udgangen af 2018, har DJBFA fra 1. januar 2019 indført muligheden for at søge op til 18.000 kr., hvis du er medlem i DJBFA og lider af en kritisk sygdom.

Kritisk sygdom er de sygdomme, der før optrådte i oversigten fra DJBFA's forsikringsselskab. Se oversigten her (åbner som pdf i nyt vindue). Hvis du ved ansøgning kan fremvise en lægeerklæring på en af de sygsomme, der fremgår af oversigten, tildeles du 18.000 kr. i støtte. For at komme i betragtning, skal du have konsulteret din læge, og der skal udstedes en aktuel lægeerklæring, som bekræfter din sygdom.

 

Der kan søges løbende, dog kan ”Socialt legat” og ”Kritisk sygdom” kun bevilges én gang årligt. Send en skriftlig ansøgning, inklusiv lægeerklæring, til djbfa@djbfa.dk.

Vi behandler alle ansøgninger med største omhu og helt fortroligt.

Vær opmærksom på, at de sociale legater er skattepligtige.

Modtagere af sociale legater offentliggøres ikke.