Aktuelt

To af DJBFA’s ejendomme til salg

Torsdag, 2 marts, 2017
Som en følge af nye EU-regler om brug af Kulturelle Midler, har DJBFA skulle justere sine aktiviteter og fremtidige økonomi. Af samme grund sættes DJBFA’s huse i Spanien og på Bornholm til salg.

Opdatering 4. april 2017: Huset i Spanien er nu solgt.

Et nyt EU-direktiv, som er trådt i kraft i 2017, fastsætter nye regler for, hvad de Kulturelle Midler fra Koda må bruges på, og det påvirker alle komponistforeninger. Det betyder blandt andet, at ophold i komponistforeningernes refugier finansieret af Kulturelle Midler skal kunne søges af alle Koda-medlemmer. Vil man tilbyde refugier eksklusivt for egne medlemmer, skal de finansieres af foreningens egne kontingentindtægter.

På grund af de nye regler har bestyrelsen set sig nødsaget til at skære i DJBFA’s hidtil ni refugier – og prioriteret at beholde seks af dem: Lejligheden i Berlin og huset på Samsø – midt i Danmark, som begge fortsat er eksklusivt for DJBFA-medlemmer, samt refugierne i New York, Lofoten, Nordjylland (Lille Skiveren) og København, som nu også kan søges af andre Koda-medlemmer.

For at økonomien i de seks refugier kan hænge sammen i fremtiden, har bestyrelsen derfor opsagt lejemålet i Paris og sat DJBFA’s ejendomme i hhv. Spanien og på Bornholm (foto øverst) til salg.

- Vi er jo mange, som holder af alle vores refugier. Og har været stolte over, at vi har ejet flere af dem. Jeg tror heldigvis, at vi så kan finde andre og nye fantastiske steder rundt om i verden, hvor vi i stedet la­ver lejeaftaler. Aftaler som vi hurtigt kan komme ud af, hvis Koda pludselig skulle beslutte at ændre vores økonomi, siger DJBFA's formand Susi Hyldgaard HER, hvor hun fortæller om bestyrelsens fokusområder det seneste år.

De to ejendomme kan købes af alle. Hvis man er interesseret, går al henvendelse gennem den pågældende ejendomsmægler.

  • Huset på Bornholm er til salg HER.

De nye EU-regler betyder til gengæld også, at DJBFA-medlemmer nu også kan søge ophold i komponistforeningen DPA's refugier i London og Los Angeles.