Aktuelt

Anna Lidell er ny formand for DJBFA

Mandag, 25 marts, 2019
DJBFA har fået ny formand! Efter årets generalforsamling er tidligere næstformand Anna Lidell blevet ny formand for foreningen. Næstformand er nu Søren Krogh.

Ved DJBFA's ordinære generalforsamling søndag den 24. marts 2019 var formand Susi Hyldgaard på valg. Efter seks år som formand for foreningen havde hun valgt ikke at genopstille og dermed afgive formandsposten til en anden. Bestyrelsesmedlem og næstformand, komponist Anna Lidell var på valg og genopstillede med ønsket om at blive DJBFA's nye formand.

Anna Lidell blev valgt ind med overvældende, bred opbakning, 93 stemmer ud af 101 mulige. Nu har bestyrelsen i dag, mandag den 25. marts, konstitueret sig selv, og en enig bestyrelse har valgt Anna Lidell som DJBFA's nye formand. Stort tillykke med det! Og velkommen i formandsstolen.

"Tak for den overvældende opbakning i går til vores generalforsamling. Det er med stor taknemmelighed og ydmyghed, at jeg overtager posten som formand efter Susi Hyldgaard! Jeg ser frem til at kaste mig ud i alle opgaverne og tale mangfoldigheden og den skabende musik op! Vi skal have professionelle platforme til alle genrer, aldre og køn, så de er repræsenteret på den danske musikscene, og alle musiklytterne kan spejle sig i dem.

I DJBFA skal vi dyrke hinanden og fællesskabet og udfordre, lære af og grine sammen med hinanden! Jeg glæder til at påtage mig opgaven sammen med bestyrelsen og vores nye næstformand Søren Krogh," lyder det fra Anna til DJBFA's medlemmer.
 

Om AnnaFra årets generalforsamling (fra venstre): Ny formand Anna Lidell, dirigent Casper Andreasen, afgående formand Susi Hyldgaard og ny næstformand Søren Krogh. Foto: Daniel Nielsen

32-årige Anna Lidell har været medlem af DJBFA i 10 år, og hun har været en del af DJBFA's bestyrelse siden 2016. Hun var på forhånd næstformand siden 2018 samt medlem af DJBFA's forretningsudvalg. Hun repræsenterer DJBFA i Dansk Kunstnerråd, Forfatternes Forvaltningsselskab, ECSA – den europæiske sammenslutning af komponistorganisationer og NPU – de nordiske komponistorganisationer.

Musikalsk har Anna personligt erfarling med bl.a. elektronisk musik, pop, teater-, film- og folkemusik m.m. Udover at skrive sange og producere, synger hun, spiller trommer og guitar.
 

Den nye bestyrelse

Samtidig med udpegelsen af Anna Lidell som formand, valgte bestyrelsen Søren Krogh som ny næstformand. Søren har været medlem af DJBFA siden 1996, siddet i bestyrelsen i seks år, heraf fem i forretningsudvalget.

Søren beskriver sig selv som en "nordjysk troubadour og sangskriver, der uden et folkeligt gennembrud har levet af sine sange i mere end 20 år." Han står bag ni album, senest Globus fra 2018, og mere end 2000 koncerter.

Til bestyrelsesvalget blev komponist og violonist Anne Eltard genvalgt med 61 stemmer ud af 101 mulige, og suppleanterne blev Jørgen Lauritsen og Mette Kirkegaard.

Se hele den nye bestyrelse.

Læs også referatet af generalforsamlingen.

Se billedgalleri fra generalforsamlingen.

Foto: fra DJBFA's generalforsamling 24. marts 2019. Fotograf: Daniel Nielsen/FrozenPanda.com