Aktuelt

Bedre og billigere instrumentforsikring

Torsdag, 15 november, 2018
DJBFA’s forsikringsmægler har fundet en ny leverandør til dine instrumentforsikringer. Forsikringen kan være billigere og har bedre dækning for dine instrumenter.

Det er nu muligt at skifte til en ny udbyder af instrumentforsikring. DJBFA’s forsikringsmægler, Carsten Palmer, har fundet en ny leverandør til dine instrumentforsikringer, som det i mange tilfælde kan være fordelagtigt at skifte til for dig.
 

Hvad koster den nye instrumentforsikring?

Hos den nye forsikringsleverandør Brookfield koster forsikringen 1,5 % af værdien for alle former for instrumenter og musikudstyr (kontra Max Levigs 1,7 % og for klassiske musikinstrumenter 3 %). Da telefoner, bærbare computere, osv., er mere udsatte genstande, er præmien her lidt højere med en rate på 3 %.

De fleste af medlemmer har dog primært værdifulde instrumenter og musikudstyr, hvorfor du kan spare omkring 10 % på dine forsikringer.
 

Internationale fordele

Den nye leverandør har meget erfaring med at forsikre orkestre og musikforeninger i Norden. Forsikringen har dermed færre begrænsninger og nye dækninger.

Forsikringen dækker på all-risk basis. Det betyder, at den dækker alle skader, som ikke er undtaget. Forsikringen er bl.a. udvidet til at dække forsvundne og glemte instrumenter. Hvis dit instrument fx bliver tabt under en rejse, eller du er uheldig at glemme dit instrument i en taxa, så er det dækket.

Fremadrettet risikerer du ikke at stå uden dækning, hvis du har glemt at udvide din forsikring til Europa eller hele verden. Dine instrumenter er nemlig automatisk forsikret i hele verden, uden merpræmie.

Hvis dit instrument skal repareres af en udenlandsk reparatør, betaler forsikringen dine rejseomkostninger inkl. overnatning og forplejning i Europa for at kunne aflevere og afhente dit musikinstrument.

I den periode du er nødt til at undvære dit instrument, betaler forsikringen for leje af et lignende musikinstrument.
 

Hvordan får du et tilbud?

Det er nemt at få et tilbud. Hvis du åbner siden www.brookfield.dk/djbfa, kan du gå ind på et online spørgeskema og indtaste dine oplysninger. Herefter får du et overslag på siden, inden du ansøger om et bindende tilbud. Du får et tilbud inden for 24 timer. DJBFA's forsikringsmægler Carsten Palmer får en kopi på al korrespondance, og han hjælper dig gerne med dine spørgsmål, fx om opsigelse af eventuel nuværende musikforsikring. På siden kan du også læse mere om forsikringen og betingelserne. 

Vores nye leverandør, Brookfield Underwriting AB, er et svensk forsikringsagentur, som har repræsenteret Lloyd’s i Norden i nu cirka 10 år. Brookfield åbnede kontor i Danmark i januar 2018 og ledes til dagligt af David de Neergaard. Det er et forsikringsagentur, som udelukkende forsikrer særlige ting såsom musikinstrumenter, kunst, smykker, ure, veteranbiler, osv.

Læs mere om DJBFA's vejledning om pensions-, instrument- og kritisk sygdom-forsikring.