Aktuelt

De fik legater fra DJBFA's Produktionspulje

Onsdag, 23 august, 2017
I sommerens løb er modtagerne af seneste legatuddeling fra DJBFA's Produktionspulje blevet offentliggjort. Se tre eksempler på nogle af dem, der fik støtte efter fristen 1. maj.

Et rocket soloalbum, et skandinavisk fortolkningsprojekt og en stor jazzfestival. Det er blot tre af de 93 modtagere af støtte fra DJBFA's Produktionspulje efter seneste ansøgningsrunde.

DJBFA's Produktionspulje støtter bl.a. udgivelser, festivaler og arbejdsrejser, og modtagerne udvælges af et kurateringsudvalg efter fire årlige ansøgningsrunder. Ved maj-fristen blev der søgt om hele 8,5 mio. kr. Så mange penge var der dog ikke i puljen, og der blev uddelt i alt 1.158.720 kr.

Du kan altid følge med i, hvem der modtager støtte fra DJBFA's Produktionspulje og Legatpulje. Vælg "Søg legat" i den øverste menu og klik dernæst på "Tidligere legatmodtagere".
 

Marc Facchini. PR-foto: Mads OgstrupFacchini-album indspillet på Samsø

En af dem, som kurateringsudvalget uddelte et legat til, var sangskriver, sanger og musiker Marc Facchini. Han modtog 10.000 kr. til tilblivelsen af hans tredje soloalbum, folk/rock-pladen Himmelmekanik, som udkommer i 2018. Mark Facchini fortæller, at albummet består af meditationer over livet samlet med dokumentaristiske sange, inspireret af radioudsendelser og vandrehistorier.

En sjov detalje er, at albummet er indspillet i DJBFA's refugie på Samsø "under et Brian Eno-inspireret indspilningskoncept, der havde til hensigt at sætte de medvirkende musikere fri med spilleregler og en legende tilgang til arrangements- og indspilningsfasen".

 

Svenske viser i nye arrangementer fra My Bubba

My Bubba og Elsa Håkansson. PR-foto: Ryan McMackinFolkduoen My Bubba består af svenske My Larsdotter og islandske Bubba Tómasdóttir og har base i København. De har modtaget støtte fra Produktionspuljen i form af 25.000 kr. til deres albumprojekt My Bubba & Elsa sjunger visor, som er en samling svenske folkesange i nye udgaver.

Albummet er blevet til i samarbejde med den svenske sangerinde Elsa Håkansson, med hvem My Bubba har skrevet nye arrangementer til sange fra deres fælles svenske baggrund, inspireret af opfordring fra deres publikum i Danmark og udlandet. Projektet indeholder også en releasetour i de amerikanske sydstater og en portrætfilm.

 

Jazz i alle afskygninger i Aarhus

Fra Jens Klüvers jubilæumskoncert under Aarhus Jazz Festival. Foto: Paul NyholmEn anden type støttemodtager fra Produktionspuljen er Aarhus Jazz Festival, som fik 15.000 kr. til hjælp til muliggørelse af festivalen, der løb af stablen i juli. Blandt de mange danske og internationale navne på programmet var Madeleine Peyroux, Morten Haugshøj Quartet og Jens Klüvers 40 års jubilæumskoncert.

Aarhus Jazz Festival præsenterede også events med besøg langvejs fra i form af Japan Now!, hvor japanske musikere samt samarbejdsprojekter mellem danske og japanske artister leverede skæve vinkler på jazzen. Også Aarhus Jazz Orchestra spillede for fulde huse sammen med indbudte sydafrikanske gæster under temaet South African Big Band Nights.

Se hele listen over alle 93 modtagere af støtte fra DJBFA's Produktionspulje i seneste runde HER. Denne liste - og listerne over alle de tildelinger, der indtil nu er givet i år - kan ses via menupunktet "Søg legat".

Næste ansøgningsfrist i DJBFA's Produktionspulje er 1. oktober 2017.

(Foto øverst: Jeppe Zeeberg Amputated Double Trio Extravaganza live under Aarhus Jazz Festival. Pressefoto: Albert O. Meier/jazzfest.dk)