Aktuelt

DJBFA beholder sit navn

Mandag, 25 marts, 2019
...i hvert fald indtil videre. På generalforsamlingen var der flertal for et navneskifte, hvor 49 stemte for, mens 34 stemte mod at skifte. Men da en ændring kræver 2/3 af alle stemmerne, blev forslaget om et navneskifte dermed forkastet.

Klang? DJBFA? DAKS? Navnet på vores forening blev sat til debat og afstemning til den årlige generalforsamling søndag den 24. marts 2019.

DJBFA's bestyrelse fortalte om de problemer, foreningens navn giver ude omkring. Hvor tit man skal gentage og forklare navnet. Hvad der menes med Danske Jazz-, Beat-og Folk-Autorer. Det er svært at huske, det medfører misforståelser og forkerte betegnelser. Foreningen inkluderer flere komponister og sangskrivere, end dem, der er jazz-, beat-og folk-autorer og så videre.

Derfor havde bestyrelsen lagt op til at finde et nyt navn og en vedtægtsændringer, efter de seneste måneders vejlende afstemning blandt medlemmer, invitation til navneværksted og 50 indkommende navneforslag.
 

Fem navneforslag på banen

De fem navne, bestyrelsen havde sat til afstemning, var: Klang / Komponister og sangskrivere, SOKO / Sangskrivere og komponisters organisation, DAKS / Danske komponister og sangskrivere, DAKOSA / Danske komponister og sangskrivere eller DJBFA / Komponister og sangskrivere; det nuværende navn.

I debatten på generalforsamlingen op til afstemningen ville nogle medlemmer beholde "DJBFA" under alle omstændigheder, men mange talte for et navneskifte. Spørgsmålet var bare: til hvilket navn?

Navneafstemningen foregk i fire runder, hvor det navn med færrest stemmer røg ud i hver runde. Til sidst var der to navne tilbage: Klang og DJBFA. Navnet Klang endte med 49 stemmer, mens 34 stemte for at beholde navnet DJBFA. Ifølge foreningens vedtægter skal 2/3 af alle generalforsamlingens stemmeberettigede stemme for, før en vedtægtændring kan gå videre. Det opnåede Klang ikke, og DJBFA bevarer derfor sit nuværende navn.

Den nyvalgte bestyrelse vil overveje, hvad der nu skal ske. De noterer sig en stærk stemning for et navneskifte og de mange input om navne, som de har modtaget før, under og efter generalforsamlingen.

Læs mere i referatet af generalforsamlingen.

(Foto: Der stemmes til generalforsamlingen 2019. Fotograf: Daniel Nielsen/FrozenPanda.com)