Aktuelt

DJBFA lancerer fire nye netværk for komponister og sangskrivere

Torsdag, 28 juni, 2018
DJBFA lancerer nu fire nye netværk: Politisk netværk, Bag kompositionen, Mandagsklubben samt Sessions og sangskrivning. Her kan komponister og sangskrivere møde kolleger og blive klogere på musikken i fællesskab.

Fælleskabet mellem komponister og sangskrivere er noget af det allervigtigste i DJBFA. Derfor søsætter DJBFA nu fire nye netværk, hvor man kan mødes på kryds og tværs, sparre med hinanden, diskutere og inspireres.

Læs den korte udgave af netværksbeskrivelserne her på siden - og læs mere og tilmeld dig de enkelte netværk eller deres specifikke arrangementer HER. Netværkene er åbne for alle interesserede Koda-medlemmer.
 

Politisk netværkTroels Abrahamsen står bag Politisk netværk. Foto fra Hædersprisfesten 2017: Daniel Nielsen.

Det politiske netværk vil invitere til oplæg og debatter. Tanken er at skabe et kulturpolitisk forum, hvor man kan blive klogere og udveksle ideer og holdninger, der peger fremad og som måske endda kan være med til at sætte en politisk dagsorden.

Et møde, hvor DJBFA- og Koda-medlemmer kan mødes og diskutere musikfokuserede emner inden for kulturpolitik, med henblik på at opkvalificere den politiske diskussion, hvor vi måtte møde den. Der vil blive inviteret spændende aktører fra kulturelle og politiske miljøer og selvfølgelig fra musikmiljøet. Netværket foregår i København og drives af Troels Abrahamsen.

 

Bag kompositionen

Komponist, lydkunstner og improvisationsmusiker Christian Windfeld er vært ved en række sammenkomster, hvor internationale komponister vil fortælle om deres kunstneriske praksis, kreative netværksdannelse og community building. Der vil være særligt fokus på samarbejder på tværs af kunstarterne samt værdien af at opbygge kunstneriske netværk, lokalt såvel som internationalt.                     

Første netværksmøde finder sted i uge 40, hvor den australske komponist og trompetist Reuben Lewis gæster Aarhus.

 

MandagsklubbenKresten Osgood driver netværket Mandagsklubben. I 2017 agerede han også husorkester ved DJBFA's Hædersprisfest. Foto: Daniel Nielsen

Netværket Mandagsklubben drives af Kresten Osgood, som er en af hovedkræfterne bag Mandagsklubben i forsamlingshuset 5E i Kødbyen i København. Han fortæller om netværket:

"Mandagsklubben på 5E har inviteret et bredt funderet miljø, hvor mange herboende og gennemrejsende musikere spiller og blander sig med vores lokale miljø i løbet af de seneste fem år. Ofte kommer en musiker/komponist og spiller på klubben en mandag og er hurtigt væk igen. Derfor vil vi bruge anledningen til at invitere udvalgte artister til et mindre netværk forud for koncerten, hvor man kan spørge ind til deres metode, netværk og proces."

Det første arrangement i netværket Mandagsklubben finder sted den 24. september 2018, hvor Kresten Osgood taler med den originale amerikanske saxofonist, komponist og forfatter Allen Lowe.

 

Sessions og sangskrivning

DJBFA’s fjerde nye netværk, Sessions og sangskrivning, henvender sig til professionelle sangskrivere, der arbejder med co-writes og cuts. I dette netværk vil du møde andre ligesindede og dele dine ønsker og udfordringer eller møde eventuelle nye samarbejdspartnere. Til hvert møde vil der være et oplæg fra en professionel producer, sangskriver eller forlagsejer, som giver deres erfaringer videre og går i dialog med netværkets deltagere.

DJBFA afholder mange A-ophold med sangskrivning og sessions i fokus. A-opholdene er intense og længerevarende, men her er kortere møder, som har samme professionalisme og inspiration, men som er nemmere at tilgå i sin hverdag. Netværket ledes af Kamilia Amélie og foregår i København.

 

Tre eksisterende netværk fortsætter

Ud over de fire nyetablerede netværk har DJBFA selvfølgelig stadig de tre eksisterende netværk: ES21 - netværk for elektronisk musik og omegn (København), DJBFA Klubben Vest - netværk for komponister og sangskrivere i det jyske med forskellige inspirationsarrangementer og netværksmiddage (Aarhus og Randers) samt BFM - Brancheklubben for Film- og Mediekomponister.

Læs mere om alle DJBFA's netværk og se kontaktinfo for tilmelding.