Aktuelt

DJBFA medarrangør af musikkonference i Odense

Fredag, 21 december, 2018

Odense er vært for årets første store musikkonference i Danmark, når Magasinet åbner dørene for en debat om danskernes fremtidige musiklytning. Konferencen afholdes den 25. januar og er en integreret del af P3 Guld-aktiviteterne i et samarbejde mellem Odense Kommune, DR og de største komponist- og sangskriverforeninger i Danmark, DJBFA og DPA. ​

En række af musiklivets centrale interessenter giver deres besyv med, når året første store musikkonference i Danmark bliver afholdt i Magasinet i Odense fredag den 25. januar. Navnet på konferencen er ”Fremtidens musiklytning – algoritmen i øregangen”.

Konferencen hovedfokus er danskernes musiklytning i fremtiden. Den ændrer sig markant i disse år på grund af streamingstjenesterne udbredelse. Ud over de positive elementer hvor danskerne nemt kan tilgå musik fra hele verden, så betyder det også, at meget af musiklytningen er påvirket af såkaldte algoritmer – eller software - der vægter international musik frem for dansk. Hvis den tendens fortsætter, vil dansk musik blive en lille niche i et globalt og distanceret musikudbud i fremtiden.

Konferencen er bygget op omkring en debat, og deltagere i debatten vil være interessenter fra musiklivet kombineret med kultur- og fremtidsforskere. Navene på debatdeltagerne og vært bliver offentliggjort kort tid efter nytår.

Konferencen er blevet til i et unikt samarbejde mellem Odense Kommune, DR og de to største komponist- og sangskriverforeninger i Danmark, DJBFA og DPA.

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel udtaler:

“Konferencen er en stærk optakt til P3 Guld, og i Odense er vi klar til at skabe gode rammer for begge dele. Personligt synes jeg, at dansk musik har rigtig meget godt at byde på, og konferencen er et godt forum for samtaler om, hvordan vi sikrer fremtiden for dansk musik. Jeg er glad for at Odense kan skabe den ramme.”

DR’s radiochef, Gustav Lützhøft, udtaler:

”I en tid hvor internationale musikstreamingtjenester med overvægt af internationale kunstnere fylder mere og mere, er det fuldstændig afgørende, at vi sammen skaber de bedste rammer for den danske musik. DR har med en række initiativer de seneste år styrket musikformidlingen og jeg glæder mig til at se, hvordan musikkonferencen kan være med til at rykke både os, men også andre videre i det arbejde.”

Niels Mosumgaard, formand for DPA udtaler

”Det er godt at vi får kigget på hvordan de digitale "butikshylder" fungerer og hvordan vi kan påvirke dansk musiks placering i det store internationale udbud. Musikmarkedet har været i en rivende udvikling de sidste år og tempoet forsætter, så derfor skal vi blive klogere på, hvordan danskproduceret musik kan nå ud til lytterne - både herhjemme og i udlandet.”

Anna Lidell, næstformand fra DJBFA udtaler

”Jeg streamer min musik hver dag og er vild med det. Men jeg er også nervøs for, at algoritmerne påvirker danskernes musikforbrug på en ukonstruktiv måde. I de seneste år er dansk musik trængt i baggrunden, og vi kan ende som en nichegenre. Konsekvensen bliver, at den musikalske fødekæde i Danmark vil være udfordret. Derfor synes jeg det er enormt vigtigt at tale om disse markante ændringer i vores lyttervaner.”

 

For yderligere kontakt:

Peter Rahbæk Juel, Odenses borgmester; 3051 3115
Gustav Lützhøft, DR’s radiochef; via Rikke Akselbo Holm, DR Kommunikation; 53640334
Anna Lidell, næstformand fra DJBFA; 2185 8701
Niels Mosumgaard, formand for DPA; 2075 7537