Aktuelt

DJBFA overrasker årets politiske folkemøde med folkebal

Onsdag, 6 juni, 2018
Når politikere, meningsdannere og almindelige danskere mødes til debatter på Folkemødet på Bornholm midt i juni, vil de pludselig blive budt op til dans. DJBFA og Tempi er i fuld gang med at forberede et hemmeligt optrin på Folkemødet.

Der bliver hverken tale om demonstration eller sit-down-strejke. Men når debatglade politikere og danskere pludselig bliver budt op til folkebal på stierne i Allinge på Nordbornholm under årets Folkemøde, så er der alligevel en politisk bagtanke.

DJBFA og musikgenreorganisationen Tempi vil gerne vise, at dansk musik er væsentligt bredere, end man skulle tro, hvis man nøjes med at lytte radio og se tv-programmerne.

- Ja, så det er jo en slags protestaktion. Men vi håber nu, at det mest vil fremkalde smil og en god oplevelse, siger Susi Hyldgaard om det kommende hemmelige event, og tilføjer: - Vi vil gerne vise folk, at musikken er meget mere mangfoldig. Men også at den kan skabe gode oplevelser. Gode oplevelser og fællesskab, siger Susi Hyldgaard, og får opbakning fra den daglige leder i musikorganisationen Tempi, Torben Eik Jacobsen: - I Tempi arbejder vi for at udbrede og skabe interesse for musik med rødder - f.eks. folkemusik - og hvilket bedre sted at præsentere folk for folkemusik end på et folkmøde?, siger Torben Eik Jacobsen.

DJBFA har tidligere prøvekørt ideen med folkebal blandt foreningens medlemmer.
- Vi dansede folkebal til den seneste DJBFA Hædersprisfest i efteråret. Og det er præcis samme idé, som vi nu gennemfører på folkemødet. Dermed viser vi også, at folkemusik ikke på nogen måde er noget fortidigt. Tværtimod. Det er smittende livsglæde. Det vil vi gerne forsøge at vise ved, at folk mærker helt ind i maven, hvor dejligt det kan være både at lytte til musikken og selv blive inddraget, siger Susi Hyldgaard.

Der bliver tale om et popup-event, næsten som en flash mob, hvor folk slet ikke er forberedte. En flash mob er en gruppe af mennesker, der forsamles pludseligt på et offentligt sted, og fælles udfører en usædvanlig og ofte morsom handling. Men når Kristine Heebøll og venner fuldstændig uventet spiller op til dans med nykomponeret dansk folkemusik, bliver det en overraskelse for alle.

Er du på folkemødet, så kom og se eller deltag. Arrangementet vil foregå fredag den 15. juni 2018 kl. 17.30 ved ”Badehotellet” på Kæmpestranden.

Bag eventet står DJBFA sammen med musikgenreorganisationen Tempi.

Foto: Fra et af DJBFA's arrangementer på sidste Folkemøde. Foto: Camilla Grausen/DJBFA.