Aktuelt

DJBFA tilbud: Nordlys over Fanø 2015

Onsdag, 18 marts, 2015
Co-writing folkemusikophold med inspiration fra hele Norden

ANSØGNINGSFRIST FORLÆNGET! DJBFA inviterer til co-writing folkemusikophold med fokus på den nordiske tone. Mød inspiration fra hele Norden og få mulighed for komposition og sparring med svenske, norske og finske instruktører, der hører til blandt nordens allerbedste indenfor hver deres felt.

"Nordlys - over Fanø" er en intensiv workshop for DJBFA-medlemmer som vil skærpe, udfordre og udvikle deres evne til at komponere musik i den særlige fællesnordiske tone. Et co-writing-ophold med inspiration fra hele Norden og Fanø, og som bonus vil der være mulighed for inspiration til dit tekstarbejde med en dansk forfatter og/eller sangskriver.

Workshoppen foregår den 8. - 13. september 2015 i Musikkens Hus på Fanø og på Godtfolk Festival 2015.

15 danske komponister og sangskrivere får her en enestående chance for at mødes og komponere musik og skrive sange med hinanden, og ikke mindst med professionelle roots- og folkemusikkomponister og inspiratorer fra Norge,Sverige og Finland.

Du får inspiration fra hele Norden:

Sverige : Roger Tallroth ( guitar, bouzouki, mandolin, violin )
Norge : Tone Hulbækmo ( vokal, lyre, orgel )
Finland : Arto Järvelä ( violin, esseharpe og nyckelharpa )
Danmark: Jeppe Brixvold ( sang lyrik )

Kurset foregår på et højt fagligt niveau, men det er ikke et krav at du i forvejen er en del af den danske folkemusikscene - alle genrer har deres at byde på og alle er derfor mere end velkomne.

"Nordlys" løber af stablen på Fanø i dagene op til den lille velrenommerede og nyskabende Godtfolk Festival. Det er en festival, der "går andre veje" og præsenterer musik med rødderne i traditionen, men med inspiration fra andre genrer og kulturer.

Vi udnytter selvfølgelig også, at Fanø selv er et pragteksempel på et lille nordisk samfund, hvor traditionen er ubrudt, og hvor de lokale er blevet ved med at spille og udvikle deres musik fra tidernes morgen og op til vore dage. Vi skriver og arbejder i grupper og bor tæt på Musikkens Hus.

Schedule:
Du mødes med de andre kursister i årets Nordlys i det nye Musikkens Hus i Sønderho den første aften, og bliver så præsenteret for vores nordiske inspiratorer og program for de kommende dage. I løbet af de første dage går tiden med at komponere musik og skrive sange. Du får hele tiden mulighed for nye inputs og ideer, efterhånden som du komponerer.
Lørdag aftermiddag optræder vi med workshoppens nykomponerede sange og værker i Sønderho Kirke under Godtfolk Festivalen.

Begrænset deltagerantal:

For at komme i betragtning, skal du sende en ansøgning. I ansøgningen skal du forklare, hvorfor du synes, at årets "Nordlys over Fanø" lige netop har brug for dig.

I udvælgelsen vurderes personlige kompetencer. Vi sammensætter et hold, hvor der både er plads til komponister med fødderne solidt plantet i folketraditionen, den nyere folk-tradition, og så komponister og sangskrivere der har lyst til at inspireres på en helt ny måde.
Hold dig derfor ikke tilbage med at søge om at deltage i årets Nordlys.

Send din ansøgning til Helle Marstrand: hm@djbfa.dk

Ansøgningsfrist: 27. april 2015 kl. 12

Du får svar på, om du er kommet med ca. d. 7. maj 2015

VIGTIG INFO om betaling:

DJBFA afholder hovedparten af udgiften i forbindelse med din deltagelse på PopCamp, men du skal selv betale 1.000 kr. i deltagergebyr.

Du får besked om du er kommet med senest d. 9. maj 2015, hvorefter du vil modtage en faktura på din egenbetaling. Hvis du ikke har betalt de 1000 kr. inden 1. juni vil opholdet med det samme tilfalde en anden ansøger.

Du vil IKKE blive rykket for betaling, så du skal selv sørge for at sikre dig, at pengene er indbetalt!

Vært og Projektleder på Nordlys over Fanø: Channe Nussbaum

Har du spørgsmål til indholdet og opholdet, kan du maile til Channe Nussbaum: channenussbaum@gmail.com