Aktuelt

DJBFA undersøger brug af musik på hospitaler

Torsdag, 11 maj, 2017
Når årets politiske folkemøde afvikles på Bornholm i midten af juni, bliver det blandt andet med en frisk analyse af, hvordan musik bruges i behandlingen på landets hospitaler.

Har hospitalet udarbejdet en politik for, hvordan man bruger musik i forbindelse med behandlingen?

Det er ét af de spørgsmål, som DJBFA i disse dage beder alle landets hospitaler svare på. Svarene indgår i en analyse, som DJBFA´s Tænketank Musik & Sundhed offentliggør på årets folkemøde.

Med analysen vil DJBFA og Tænketanken Musik & Sundhed skabe ekstra interesse om musikkens muligheder indenfor sundhedsområdet. Tænketanken inviterer en række sundhedseksperter til debatmøder på folkemødet om musik og sundhed.

Tænketanken Musik & Sundhed inviterer til tre debatarrangementer på årets folkemøde i juni.

- Målet er ikke, at vi fylder et telt med sundhedsfolk til debat. Selve arbejdet med at lave denne mini-analyse af, hvordan landets regioner tænker musik i forbindelse med vores hospitaler, er mindst lige så interessant. Resultatet kaster lys over et spændende område, som vi har fokus på. Vi vil gerne fremme brugen af musik i alle disse sammenhænge. Og mit stille gæt er, at der er plads til forbedring, siger Susi Hyldgaard, der er formand i DJBFA.

DJBFA´s projekt Musik & Sundhed fokuserer i efteråret på en politisk indsats for netop at informere både kommuner, regioner og de centrale sundhedspolitikere om, at musik kan bruges i mange flere sammenhænge indenfor sundhedssystemet.

- Vi søsatte en tænketank først på året, hvor vi fik samlet en lang række eksperter og komponister i et fælles arbejde om at finde og synliggøre musikkens muligheder. Nu er vi så på vej til at omsætte dette arbejde til mere konkrete politiske initiativer og kontakter. Det glæder jeg mig meget til. For vi oplever helt generelt, at der er stor lydhørhed overfor vores pointe, at musikken kan medvirke til at skabe mere sundhed, siger Susi Hyldgaard.

Du kan få coach til dit projekt

Medlemmer i DJBFA kan stadigvæk også få konkret vejledning til at udvikle projekter i forbindelse med sundhedsområdet.

DJBFA´s coach Bjørg Hedelykke tilbyder karrierecoaching-forløb både i forhold til udvikling af komponistprojekter indenfor sundhedsområdet og indenfor andre områder.

Der har været stor efterspørgsel efter denne mulighed for vejledning. Tilbuddet er derfor udvidet, så du kan søge coach i forbindelse med alle dele af komponistarbejdet.

Har du et større projekt, kan du også søge særlig projektstøtte via DJBFA´s legatpulje og produktionspulje. Legatpuljen har ansøgningsfrist den 1. september, mens produktionspuljen har ansøgningsfrist 1. oktober.

DJBFA´s bestyrelse tager i den kommende tid stilling til, hvordan man bedst kan synliggøre projektet Musik & Sundheds erfaringer hidtil. Herunder også hvordan de mange positive reaktioner fra sundhedsområdet kan honoreres fremadrettet.

Fakta:

  • DJBFA´s coach tilbyder karriererådgivning og coach til komponister og sangskrivere, der er i gang med konkrete aktiviteter. Du søger om at få sparring via ansøgningsskema. Læs mere HER.
  • Du kan søge DJBFAs Legatpulje og Produktionspulje i forbindelse med konkrete projekter. Læs mere HER.
  • Tænketanken Musik & Sundhed forbereder lige nu en undersøgelse, der skal offentliggøres på det kommende politiske folkemøde midt i juni.
  • På folkemødet afvikler Tænketanken Musik & Sundhed i alt tre arrangementer om musik & Sundhed. De foregår torsdag eftermiddag og fredag formiddag.

 

(Fotos: Arne Kjær og PR foto Folkemødet 2016: Joshua Tree Photography)