Aktuelt

Fatimas Hånd - DJBFA arbejdsophold Mellemøsten.

Torsdag, 17 september, 2015
Fatimas Hånd er en rejse ind i arabisk musik og kultur, med base i Oman. DJBFA tilbyder arbejdsophold i Mellemøstens musik.

For at kunne opleve det komplekse billede af arabisk musik, må man rejse til det dybe Mellemøsten, hvor ørkensandet blæser, og de ældgamle moskeers sange stadig fylder de smalle stræder i Soukeen. Nu kan du komme på arbejdsophold og komponere med nogle af den arabiske verdens mest spændende musikere og komponister. Vi går på opdagelse de steder, der i årtusinder har inspireret til de kompositioner, vi stadig hører i dag. Der skal jammes med musikere fra hele den arabiske verden, høres koncerter og findes inspiration i de arabiske markedspladsers evige tumult.

Det er besnærende som vesterlænding at begive sig ind på området, for tilgangen er let – man forstår umiddelbart det musikalske sprog og instrumenternes opbygning, selvom brugen og måden er så radikalt forskellig, at man blot ved at høre deres kompositioner og se hvordan de anvender instrumenterne bliver kunstnerisk stimuleret og flyttet.

Fatimas Hånd henvender sig til komponister, der er nysgerrige på den arabiske musik og dens uendelige muligheder. Det vil være en introduktion til de musikalske traditioner samt fordybelse for de der ønsker det.

Fakta om Fatimas Hånd

Ansøgning: Der vil være kunstnerisk udvælgelse af deltagere. Du ansøger via særligt ansøgningsskema. Der er ansøgningsfrist den 21. oktober.

Location: Muscat, Oman.

Tidspunkt: Uge 4, 25. januar til 1. februar 2016.

Varighed: 7 dage, fordelt som 1 ankomstdag, 1 afrejsedag, 5 dages komposition.
OBS: Deltagere kommer til at sove i sovesal. Men det betyder dog ikke, at du ikke skal bo fint. Se et par billeder HER

VIGTIG INFO: Opholdet koster 25.000 kr. pr deltager, men DJBFA afholder hovedparten af udgiften i forbindelse med din deltagelse, så du skal selv kun betale 2.000 kr. i deltagergebyr. Du skal være opmærksom på, at der også kan være udgifter til vaccinationer, hvis du ikke på forhånd er vaccineret.

Hvis du bliver udvalgt, vil du modtage en faktura på din egenbetaling. Hvis du ikke har betalt de 2.000 kr. inden den påførte betalingsfrist, vil pladsen med det samme tilfalde en anden ansøger.

Ansøgningsskema:

KLIK HER - Ansøgningsskema Fatimas Hånd 2016

NB. Ved udvælgelse af deltagere til arbejdsopholdet, har førstegangsansøgere fortrinsret.

Infomøde inden afrejse: Der afholdes infomøde for deltagerne en måned inden afrejse, hvor der også vil være en kort introduktion til de arabiske musiktraditioner.

Spørgsmål om arbejdsopholdet: Har du spørgsmål kan du kontakte projektleder Michael Rexen på mirexen@gmail.com - mobil: 31 45 30 10.

Overordnet koncept: Kompositionsworkshops i dagtimerne med komponister/musikere fra Mellemøsten, aftenkoncerter samt inspirationsture i Oman.


Til Koda-medlemmer: VIND ARBEJDSOPHOLD I MELLEMØSTEN.

Fatimas Hånd er et spændende arbejdsophold i Mellemøsten målrettet til medlemmer i komponistforeningen DJBFA. Men to medlemmer i Koda kan vinde en plads på Fatimas Hånd!

For at vinde skal du udfylde ansøgningsskemaet. Du vil herefter indgå i vurdering og kuratering på samme måde som medlemmer i DJBFA. Blandt alle ansøgere fra Koda, udvælges to heldige deltagere. De to deltager herefter på samme vilkår som medlemmer i DJBFA. DJBFA betaler hovedparten af udgiften på 25.000 kr. Deltagerne skal kun betale deltagergebyr på 2.000 kr. og udgifter til evt. vaccination.

Ansøgningsfrist for koda-ansøgninger er 21. oktober. Send ansøgningen til djbfa@djbfa.dk, mrk. ”Fatima/Koda”


Temaer i ugen:

Fokus improvisation i den arabiske musik. Ahmed Omran – komponist og instrumentalist på Oud – En rejse ind i denne musikers liv og ideer om brugen af de arabiske skalaer (Makam).

Fokus Arabisk ånd, gennem musikken uddybning af den arabiske kultur, med afsæt i poesien. Den arabiske ånd og musikkultur; hvor kommer den fra, hvor ligger den henne, hvor er den på vej hen. Fordybelse i mennesket bag musikken i en sammenblanding af folklore og religion.

Fokus Arabisk grænseflade, Den blinde accordionspiller Wael El Sayed berører rødderne i arabisk musik, men i arbejde med nutidige konstellationer, herunder fx noice musik og elektronisk musik.

Fokus Mouske, Whassim fra Irak/Dubai, indfører i mouskesangens særlige skalaunivers – herunder mouskesangens geografiske historie og skalaernes anvendelse de forskellige steder i den arabiske verden.

Fokus Poesi, Sagn og historiefortælling, Ahmed El Sauni er digter fra Emiraterne. Med en stor viden om egnens poesi har Ahmed også viet sit liv til at dele sin viden om de traditionelle fiskers sange og sagn.