Aktuelt

Har du også vist dit arbejde i #voresmusik?

Fredag, 2 juni, 2017
Du kan stadig være med til at åbne døren til dit værksted og vise arbejdsprocessen bag musikken via #voresmusik.

Kampagnen #voresmusik, som skal skabe synlighed om musikkens skabere, blev startet af DJBFA, DPA, Dansk Komponistforening og Musikforlæggerne dette forår. Kampagnen giver komponister og sangskrivere en mulighd for at vise deres "usynlige" arbejdsproces og vise musiklytterne, hvad der foregår bagom sangen - inde i værkstedet.

Siden kampagnens start har bl.a. Karl William fortalt om processen bag sin sang "Forstenet", og Anya fortalte bl.a. om, hvordan god musik tit bliver til i et samarbejde. Sangskriverne Kim Vagn Wagner, Pernille Sejlund, Peter Bruun, Marie Højlund fra Marybell Katastrophy, Jonas Rendbo og Anna Lidell fra bl.a. Teenage Love har også fortalt om deres arbejdsprocesser og hvordan det føles, når ens musik bliver til andres musik. Se videoerne med dem her.

Nogle af de allerede postede opslag under #voresmusik.En lang række komponister og sangskrivere har også taget udfordringen op selv og delt små bidder af deres arbejdsproces med omverdenen via de sociale medier.

Sangskriver og sangerinde Anna Scharling fortalte om oprindelsen en af sine sange:
- "Stella the Storyteller" kom til Verden på en fremmed Martin guitar efter en gåtur i Paris. Den er direkte inspireret af de mange gamle stakkels broer, der efterhånden knækker under vægten fra hundredtusindvis af uskyldige små hængelåse, forelskede par efterlader. Stella er selv ansvarlig for en del af de hængelåse, og begynder så småt at tvivle på konceptet. På hævntogt med de 10 små cyklister i kærlighedsland forsvinder ex’erne én efter én på mystisk vis…!

Jørgen Teller fortalte om inspirationen bag sit seneste værk, Titles 193, som blev til dels i New York og dels på en togrejse tur/retur mellem Københavns Hovedbanegård og Firhøj Station. Han gik op på sit tag og optog en lille fortællevideo deroppe: Se Tellers video her.

Sanger og sangskriver Lasse Matthiessen bød indenfor til et smugkig et andet sted i abejdsprocessen - nemlig bag kulisserne til indspilningen af hans musikvideo til singlen "Sorte søer". Se billederne her.
 

Vær med!

Vi vil stadig gerne få mange flere indblik i musikkens tilblivelse - og vise musiklytterne derude, at der ligger et stort stykke arbejde bag de sange, de selv hører.

Hvordan kan du bidrage? Lav et opslag med billeder, tekst eller video på din Facebook-, Instagram eller Twitter-side og skriv "#voresmusik" i opslaget.

Se også alle de andre sangskriveres opslag under #voresmusik på Facebook samt på Twitter og Instagram.

Synlighedsindsatsen #voresmusik er finansieret af Kodas Kulturelle Midler.