Udgivelse

Kenneth Thordal: Den tid. Den sorg

Singlen ”Vi slår døden lidt ihjel” udkom i sommeren 2018. Kenneth Thordal skrev sangen for at hylde sin datter Fiona, der døde året før af kræft, 16 år gammel. Det viste sig, at flere sange pressede sig på.

"Jeg troede, at jeg kunne lave et helt stille, indadvendt album om sorg, men sangene havde deres eget liv, så Den tid. Den sorg handler også om alt muligt andet. Om at blive ældre og om at være i verden, uanset, hvad tilværelsen byder en. Jeg bliver nok aldrig helt færdig med at skrive om Fiona, men sådan må det også være. Sorg er ikke noget, der skal overstås, men noget man skal leve med og i. Derfor er albummet også fuld af afstikkere til øst og vest, vrede og glæde, smerte og håb og kærlighed, der strejfer forvildet rundt og prøver at finde hjem igen. Først og fremmest insisterer jeg på at forsøge at lade glæden over at have levet med Fiona i 16 år fylde mere, end sorgen over at have mistet hende," fortæller Kenneth Thordal.

Thordal debuterede som 21-årig postpunker i 1986. Efter plader med bl.a. bandet Nude, udkom han med et album på dansk i 2003, og det er siden blevet til en række soloudgivelser. Thordal har også lavet musik til talrige teaterforestillinger, bl.a. Frankenstein Genskabt på Det Kgl. Teater.

Udgivelsesdato: 15. marts 2019.

Se mere på Thordal.com