Aktuelt

Komponistworkshop med John Hollenbeck under Summer Session

Onsdag, 12 april, 2017
For tredje år i træk er DJBFA og JazzDanmark gået sammen om at præsentere en uges intens komponistworkshop under musikstævnet Summer Session den 6.-13. august 2017

Komponistworkshoppen finder sted under det store musikstævne Summer Session på Vallekilde Højskole og varer syv dage. Workshoppen vil have særligt fokus på mødet mellem komposition, notation og det fremførende ensemble. Årets underviser bliver den amerikanske trommeslager/perkussionist og komponist John Hollenbeck.

Forløbet ligger integreret med Summer Sessions andre workshops, og de ca. 50 musikere på kurset kan således inddrages i ugens arbejder: En unik mulighed for at arbejde med komposition i direkte samspil med nogle af Skandinaviens bedste musikere. Kompositionsworkshoppen vil også indgå i stævnets daglige rotation, hvor underviserne gæster de andre workshops for nogle timer, og dermed give deltage mulighed for møde (og evt. spille) med stævnets andre undervisere. 

Ugen kommer til at give indblik i John Hollenbecks arbejdsmetoder, men vil også stille krav til deltagernes egen kompositoriske evner. Forløbet vil således både have fokus på det strengt kompositoriske og på et forløb med praktisk udførelse af de værker, deltagerne skaber.

Alle deltagere på Summer Session bor på Vallekilde Højskole hele ugen fra den 6.-13. august. Alle (inkl. de internationale undervisere) spiser i den samme kantine og hænger ud sammen hver dag i en uge. Hele stævnet er lavet ud fra en ide om at skabe de bedste rammer for kreativ musikalsk udfoldelse. Praktiske oplysninger om stævnet kan ses på www.summersession.dk

Hver aften vil der også være noget på programmet, hvad enten det er masterclasses, lærerkoncert eller andre musikalske og sociale begivenheder. En vigtig del af Summer Session stævnet er også de jamsessions, der foregår rundt omkring på højskolen i løbet af aften og nattetimerne.

Stævnet er en unik mulighed for at afsøge alternative kreative veje, få inspiration, få indblik i nye arbejdsmetoder og få opbygget et stærkt netværk blandt førende skandinaviske og internationale musikere.

Workshoppen (og deltagelse på resten af Summer Session) koster 5.800 kr. pr. deltager, og du kan ansøge DJBFA's Produktionspulje om tilskud (næste ansøgningsfrist er 1. maj 2017).

Som workshopdeltager er du på Summer Session på lige vilkår med alle andre hvad angår logi, mad, fællesarrangementer, jamsessions osv., men med eget workshopforløb.

Ansøgning

For at deltage i workshoppen skal du ansøge direkte hos JazzDanmark. Alle medlemmer af DJBFA og Koda kan søge. Husk at skrive dit Koda-nr. i ansøgningen.

Ansøg HER.

Ansøgningsfristen er onsdag den 3. maj 2017. Du får svar på, om du er kommet med på workshoppen fra JazzDanmark medio maj.

Om John Hollenbeck

John Hollenbeck er bredt anerkendt, både som trommeslager og som komponist, der arbejder i spændingsfeltet mellem jazz og ny kompositionsmusik. Han er ikke mindst en mester i forhold til at skabe ny og udfordrende musik for større og mindre ensembler, ligesom han kendes for sin fornemme evne til at integrere vokalmusik i den store orkesterklang. John Hollenbeck har udgivet otte album med sin gruppe, The Claudia Quintet, samt haft et professorat i jazztrommer og improvisation ved Jazz Institue, Berlin, siden 2005.

(Foto: John Hollenbeck fotograferet af Lukas Beck)