Aktuelt

KompositionsCamp 2018: Klassisk og rytmisk på kryds og tværs

Mandag, 28 maj, 2018
Få inspiration til dine kompositioner i mødet med verdens førende klassiske komponister. DJBFA og Engelsholm Højskole byder velkommen til et inspirerende ophold på KompositionsCamp 7.–13. oktober 2018. Ansøg senest 27. juni.

Få undervisning af det klassiske geni Timothy Andrés, der i en alder af blot 25 år fik pladekontrakt med det anerkendte Warner-selskab Nonesuch. Du kan også møde danske prisvindende Bent Sørensen og den frygtløse New York-komponist Marcos Balter, der frit bevæger sig i den helt moderne klassiske tradition eller sammen med San Francisco-bandet Deerhoof.

Rytmisk musik i den klassiske komposition og klassisk musik i den rytmiske verden er nærmest blevet et stilistisk kendetegn for den tid vi lever i. Stadig flere musikere bevæger sig frit mellem rockens energiske repetitioner og den moderne klassiske musiks teoritunge systematik. En blandingsgryde, der kaster stadig dybere og mere personlige kunstneriske udtryk af sig, og som f.eks. kan høres på årets Heartland og Haven festivaler, hvor The National-guitaristen Bryce Dessner i år præsenterer et nyt værk for Copenhagen Phil.   

DJBFA tager de nye tendenser til sig og præsenterer i samarbejde med Engelsholm Højskole en intens workshop i moderne komposition for komponister inden for alle genrer. KompositionsCamp henvender sig til komponister og arrangører på højeste niveau i Danmark.

Vi ønsker med KompositionsCamp at skabe et arbejdsophold, hvor etablerede komponister kan få fyldt ”værktøjskassen” op, og hvor de igennem forståelsen af ”byggeklodserne” for alternative og moderne klassiske effekter vil blive inspireret til at bruge disse elementer i deres egne værker. Workshoppen vil i sin struktur både være med til at skærpe den enkelte komponists unikke udtryk og give klare svar på, hvordan komponisten bevæger sig videre og udvider sin egen pallette af virkemidler. Forvent en stærkt inspirerende uge.
 

Fakta om KompositionsCamp 2018

KompositionsCamp finder sted på Engelsholm Højskole fra den 7.–13. oktober 2018.

DJBFA stiller 14 pladser til rådighed på workshoppen, og du skal ansøge for at komme med. Er du en af de heldige, der bliver optaget til KompositionCamp, kan du for en egenbetaling på 1.000 kr deltage i et fantastisk inspirerende stævne i de smukke omgivelser ved Vejle Ådal og Engelsholm Slot.

Sted: Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, 7182 Bredsten.

Leder: Søren Møller.

DJBFA og Kodas Kulturelle Midler afholder hovedparten af udgifterne i forbindelse med din deltagelse, men du skal selv betale 1.000 kr. i deltagergebyr.
 

Sådan søger du

Er du medlem af DJBFA og/eller af Koda, så kan du søge om at komme med på A-opholdet KompositionsCamp 2018.

Du får besked, om du er kommet med medio august, hvorefter du vil modtage en faktura på din egenbetaling. Hvis du ikke har betalt de 1.000 kr. inden den angivne betalingsdato, vil opholdet med det samme tilfalde en anden ansøger. Du vil IKKE blive rykket for betaling, så du skal selv sørge for at sikre dig, at pengene er indbetalt.

Vigtigt: Der ansøges via DJBFA's ansøgningssystem.

Her vil du blive bedt om at skrive en kort ansøgning med information om, hvorfor du gerne vil med på KompositionsCamp. Du skal også uploade en minibiografi/CV samt uploade eller linke til tre af dine musiknumre og uploade en tekst med kort beskrivelse af musikken. Alle tekstfiler skal uploades som pdf, og lydfilerne skal uploades som mp3 (eller m4a). Der må ikke være specialtegn (fx %&?!’) i filernes titler, og musikfilerne må ikke være for store (fx over 10 MB) – så vil du højst sandsynligt få problemer med at uploade.

Vi anbefaler, at du laver din ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så der er tid til at få teknisk bistand fra sekretariatet, hvis nødvendigt.

Ansøgningsfrist: Onsdag den 27. juni 2018 kl. 23.59. 

SØG HER

Har du spørgsmål til KompositionsCamp 2018 er du velkommen til at kontakte Søren Møller på soren@sorenmoller.com eller tlf. 29868424.

Foto øverst: Engelsholm Højskole.