Kulturpolitik

DJBFA arbejder for professionelle komponister og sangskrivere, der seriøst og med høj faglighed skaber, undersøger og udvikler original musik. DJBFA understøtter medlemmernes kunstneriske, arbejdsmæssige og forretningsmæssige virke og vilkår og prioriterer kulturpolitisk indsats, lobbyarbejde og samarbejder med alle interessante spillere i markedet.

DJBFA værdsætter faglighed og professionalisme i alle vores møder med omverdenen – og går gerne utraditionelt til værks. Vi går også gerne forrest og tager initiativer og skaber muligheder på vegne af medlemmerne og deres virke ved både at vise, hvad musikken kan, til dem, som ikke kender den, og initierer at få taget de diskussioner, der skal tages for at udfordre fastlåste holdninger og forestillinger.
 

Internationalt engagement og danske musikudvalg

DJBFA’s kulturpolitiske engagement og arbejde foregår ikke mindst i alle de danske og internationale råd og udvalg, som DJBFA er repræsenteret i.

Det gælder bl.a. den nordiske komponistsammenslutning NPU: Nordisk Populærautor Union samt ECSA, sammenslutningen af 50 europæiske komponist- og sangskriverforeninger, der arbejder for musikkens skabere og rettighedshavere på tværs af landegrænser. DJBFA er også repræsenteret i ECSA’s udvalg for film- og audiovisuel musik, FFACE, samt ECSA’s populærmusikalske udvalg, APCOE.

Derudover er DJBFA repræsenteret i Kodas bestyrelse, Kodas Musikfaglige udvalg, Koda Dramatiks bestyrelse, Kodas Legatudvalg, BFM/Brancheklub for Film- og Mediekomponister, Copydan Tekst & Node, Statens Kunstfonds Repræsentantskab, Fonogramudvalg, Dansk Kunstnerråd – Rådet, Samrådet for ophavsret, JazzDanmarks repræsentantskab, ROSA, SPOT Festival, Folk Danmark, SNYKs bestyrelse og Filminstituttets Kontaktudvalg.

Se hvem fra DJBFA, der pt. sidder i udvalgene HER.
 

Kulturpolitisk post fra formanden

DJBFA's formand skriver med jævne mellemrum indlæggene "Kulturpolitisk post fra formanden", hvor der sættes fokus på noget af det kulturpolitiske arbejde, der foregår i foreningen.

Læs de seneste udgaver her:

Følg også med i DJBFA's kultur- og musikpolitiske initiativer, debatter, arrangementer m.m. under Aktuelt.