Aktuelt

Legatudvalgets beretning om uddeling af arbejds- og projektlegater

Mandag, 17 oktober, 2016
Legaterne fra DJBFA's Legatpulje uddeles i disse dage, og årets legatudvalg, bestående af Marie Frank, Dennis Ahlgren og Mark Solborg, fortæller, hvad de har lagt vægt på i uddelingen af 329 arbejds- og projektlegater.

Det er nu besluttet, hvilke DJBFA-medlemmer der modtager legater fra DJBFA's Legatpulje. Der er kommet 535 ansøgninger, og legatudvalget begrunder her uddelingen af legater.                                                                                                   

Kære DJBFA-legatansøgere,

Vi har nu lyttet, læst, tænkt og talt os igennem alle jeres 535 ansøgninger. 

Tak for tilliden. Vi bøjer os i støvet i respekt for jeres visioner, ideer, projekter og virke med musikken.

Årets udvalg har, blandt mange virkeligt stærke bud, udpeget ikke mindre end 4 store projekt-legater. Vi har lagt vægt på musikalske visioner der alle, på forskellig vis, er kendetegnede ved at ville i tæt kontakt med deres samtid, deres lyttere og det samfund, de er en del af. Vi lever i en tid, hvor mennesker lytter mindre og mindre til hinanden, hvor den gensidige respekt for forskellighed og værdien af mangfoldighed er under skarpeste beskydning. Her er det et af kulturens - musikkens - fornemste bidrag at formidle kontakt. At skabe sprog og lydhørhed mellem mennesker. Så vi måske kunne begynde at tale om hvordan vi gerne vil leve sammen. Alle sammen. 

Det er det musikken kan, når den er bedst.

Vores opgave har været at fordele 6.367.648,- kr., så hver en krone kunne arbejde for jer og jeres musik - under rimelige forhold. Med det for øje har vi valgt at sætte en nedre beløbsgrænse på 15.000,- Så et legat gør en reel forskel. Til gengæld har vi insisteret på at stille krav om seriøse ansøgninger. Uanset genre og størrelse. 

Det betyder også, at vi har måtte give afslag. Det har ikke været nemt. Derfor har vi vendt alle stenene - flere gange - for at slå stregerne i sandet med al den faglighed og saglighed, vi tilsammen har kunnet mønstre. Så husk, at hvis du ikke har fået det svar, du havde håbet på, betyder det ikke, at dit projekt eller virke ikke er godt nok til støtte. Bare at der var noget i dette felt der, med vores ører og øjne, var skarpere - og måske bedre formuleret i lyd og tekst. Vi ville af hjertet ønske, at vi havde haft meget mere at give. Jeres musik fortjener det.

Når nu du kommer igen til næste år, og et nyt udvalg, så husk:

- At beskrive hvad du vil anvende legatet til for udvalget. Så præcist og konkret som muligt. Hvad og hvem vil du arbejde med? Hvornår og hvordan skal det ud i verden?

- Send os links og filer der virker. NB! Det næste udvalg kan f.eks. ikke forventes at være Spotify-abonnenter. 

- Overvej, om din musik eller dit projekt ville have godt af en video-illustration (f.eks. film-musik og lyd-koncepter).

- Hvis du laver et budget, så lav et realistisk ét af slagsen. Skriv alle indtægter og udgifter på. Alle steder, du har søgt om støtte, honorarer, m.m. ...og selvfølgelig også løn til komponisten. Arbejdslegater gives til det skabende virke, ikke til produktion. Det har vi andre puljer til. Brug evt. DJBFA’s skabelon eller tag en snak med sekretariatet.

God arbejdslyst!

Marie

Dennis

Mark


 

 

 Antal

Beløb

I alt

 

4

100.000

400.000

 

12

45.000

540.000

 

69

25.000

1.725.000

 

9

20.000

180.000

 

235

15.000

3.525.000

I alt

329

 

6.370.000

       
       

Antal ansøgere

 

535

Antal tildelinger

 

329

Antal afviste

 

206

Tildelingsprocent

 

61%

Gennemsnitlige uddelte legater

19.362


Der åbnes for næste ansøgning til DJBFA's Legatpulje den 1. december 2016, og fristen er 1. februar 2017.

Læs mere om ansøgning og DJBFA's Legatpulje her.