Aktuelt

Lyden af livskvalitet – til tonerne af de glemte minder

Onsdag, 6 juni, 2018
DJBFA på Folkemødet: Kom med til erfaringsudveksling og debat om musikkens indvirkning på demensramtes livskvalitet, når DJBFA's formand er i panelet den 15. juni kl. 16.30.

Lyd og Sundhed og Musik & Sundhed er begge projekter med fokus på demensramtes livskvalitet og er blot de to nyeste skud på stammen i en voksende opmærksom for musik og lyds betydning for livskvaliteten hos patienter med demens.

Som en opfølgning på arrangementet ”Giv demens et twist” sætter vi eksperter, forskere, plejere og pårørende ned og spørger dem om, hvad musik og lyd har betydet for dem i deres arbejde med patienter/pårørende – og hvad de ser som det naturlige næste skridt for integrationen af lyd og musik i arbejdet mod en øget livskvalitet for demensramte.

Fra arkitekten, til lægen, over plejeren og til de pårørende, kæmper de alle for at løfte demenspatienters livskvalitet. Derfor er panelet også bredt sat sammen, så vi kan sætte fokus på at vække de glemte minder til live med musikken, der har betydet mest for de demensramte. For god indlevelse i musik og lyd kræver gode rammer – og rammerne sætter vi sammen, på tværs af samfundets mange snitflader med demens.

Paneldeltagere er: Eva Wennerwald (Wavecare), Lars Ole Bonde (AAU CPH), Susi Hyldgaard (DJBFA) m.fl. Moderator: Jan Larsen (Danish Sound Network). Koordinatorer: Lene Vistisen (WelfareTech) og Jimi Walldo (Danish Sound Network).

Tid og sted

Fredag den 15. juni kl. 16.30-17.30.

A21: Grib mulighederne – Danchells Anlæg.

Foto: Fra DJBFA og Musik & Sundheds debatarrangement på sidste års folkemøde. Foto: Zevegraf.