Aktuelt

Medieudspil har fine gulerødder og rigtig ukloge pisk!

Torsdag, 5 april, 2018
DJBFA's reaktion på det nye medieudspil: Desværre et udspil med fine gulerødder og rigtig ukloge pisk!

Komponister og sangskrivere er ærgerlige over, at regeringens udspil til ny medieaftale er så fyldt med ukloge piskeslag til den danske public service-tanke, at det overskygger gode ideer for udvikling af public service.

- Der er faktisk flere kloge forslag i regeringens medieudspil. Derfor er det trist og ærgerligt, at de kloge tanker overskygges af en grundlæggende ærgerlig holdning til udviklingen af dansk public service, siger DJBFA's formand, komponist Susi Hyldgaard.
 

Public service-puljeDJBFA's formand Susi Hyldgaard kommenterer det nye medieudspil. Foto: Morten Nygaard Jørgensen.

Susi Hyldgaard peger på to spændende ideer i regeringens forslag:

- Vi synes, at det er rigtigt at skabe en større public service-pulje, der kan støtte public service-initiativer, der er særligt visionære, og som måske også opstår udenfor de kendte mediemiljøer. Der er for eksempel også nye spændende initiativer, der præsenterer dansk musik på nye måder, og som helt klart ligger indenfor public service-tanken. På samme måde kan en ny tv-kanal med public service-forpligtelse uden for DR og TV2 formentlig også blive et spændende nyt pust. Et pust som vil kunne inspirere hele vores public service-område. Præcis som Radio 24Syv også er blevet en inspiration for DR's radiomedier.
 

Ukloge besparelser

Men desværre overskygges de gode ideer af en uklog udmelding, fortsætter Susi Hyldgaard:

- Det er en helt forkert udvikling, at man politisk lægger op til, at der skal spares på vores danske public service. Public service er vigtig for hele det danske samfund, fordi det er med til at skabe og udvikle den danske identitet i en global verden, hvor de små samfund generelt presses og udfordres som aldrig før. Det mærker vi med al tydelighed indenfor musiklivet. Det bliver sværere og sværere for den danske musik at få opmærksomhed i en verden, hvor det er de kæmpestore markeder og deres ikon-kunstnere, der får næsten al opmærksomheden. Der er så meget brug for, at vi viser hinanden, at vi værdsætter, at der også skal være danske kunstnere og dansk musik. At alle genrer og stilarter i den fantastiske danske smeltedigel af musikalsk mangfoldighed præsenteres for alle børn og voksne som en selvfølgelighed, uden smålig skæven til lyttertal. Derfor er jeg rigtig ked af, at selve public service-tanken nu er så meget i modvind. Både regeringen og de øvrige partier i folketinget burde tværtimod hylde public service. Og så kunne man på den baggrund også udvikle public service. Nu ender det desværre med, at gode ideer i stedet bliver overskygget af ukloge besparelser, siger Susi Hyldgaard.