Aktuelt

Netværket Mandagsklubben med Jack Wright

Tirsdag, 12 marts, 2019
Den 25. marts får DJBFA og Netværket Mandagsklubben besøg af den 77-årige saxofonist og improvisationslegende Jack Wright.

DJBFA og Netværket Mandagsklubben inviterer til netværksmøde og artist talk mandag den 25. marts 2019 kl. 17.

Mød den 77-årige saxofonist og improvisationslegende fra Philadelphia, Jack Wright. Kresten Osgood tager en snak med Mr. Wright om hans musik og hans store internationale netværk af ligesindede improvisatorer.

Netværksmødet finder sted fra kl. 17-18.30. Deltagere får en drink og kommer gratis ind til resten af aftenens koncerter på Mandagsklubben. Det er gratis at deltage for alle medlemmer af DJBFA og/eller Koda, men man skal sende en mail til netværksleder Kresten Osgood på osgood@funky.dk og tilmelde sig.

Mandagsklubben finder sted i Forsamlingshuset 5E i Den Grå Kødby på Vesterbro i København.
 

Om Jack Wright

Den amerikanske saxofonimprovisator Jack Wright er blevet beskrevet som en "undergrounder by design". Efter en akademisk karriere som underviser på Temple University, vendte han i 1979 tilbage til instrumentet fra sin ungdom, saxofonen. Han opdagede fri improvisation, som nærmest var ukendt på datiden. Han er en af de få, som har spillet fri improvisation siden dengang. Han spiller mest på amerikanske og europæiske turneer for at finde interessante musikalske partnere.

Nu er Jack Wright i 70’erne, og han er kendt for at inspirere andre musikere, at spille til og organisere sessions og koncerter med unge og gamle gæstende og faste musikere.

Wright har undgået en typisk karriere med fokus på synlighed og prestige, som han ser som en hindring for at kunne vokse musikalsk. De talrige musikalske partnere, han har arbejdet sammen med i årenes løb, har også primært været ukendte for musikpressen. Hans nuværende fokus er den altid foranderlige undergrundsscene.

Jack Wright er en "musician's musician". Han har ikke en musikalsk uddannelse, men har udviklet sig via samspil med andre musikere. Det siges, at Wright har en meget bred musikalsk spændvidde. Man hører de mest typiske jazzlyde det ene øjeblik og "post-electronic saxofon" det næste. Hans spillestil opsummerer 40 års improvisation.