Aktuelt

Nordlys over Fanø 2017

Tirsdag, 7 februar, 2017
Skriv ny kontemporær, nordisk folkemusik i Sønderho på Fanø.

Hvis du vil med på A-opholdet Nordlys over Fanø 2017 til september med fokus på folkemusik og co-writing, skal du huske, at sidste ansøgningsfrist er 6. marts 2017.

Du aner ikke, at der findes sådan et miljø i Danmark - du aner ikke, at der opstår nye melodier og tekster af Vadehavets fugleskrig, vilde kaniner, stråtækte lavloftede bindingsværkshuse, og at der findes rigtige spillemænd, der holder folkemusikken i live. Du aner ikke, at du selv besidder den urkraft, og at en svingom med folkedans i forsamlingshuset gør dig glad, kreativ og produktiv.

Nordlys er d. 5/9 til d. 9/9 2017 og foregår i Musikkens Hus, Landevejen 58, 6720 Fanø.

På dette co-writing - folkemusik-ophold skriver og musicerer man sammen i grupper med 4 deltagere og en coach. Grupperne skifter hver dag, så alle får mulighed for at arbejde med hinanden. Der er fire internationalt anderkendte nordiske coaches. De tre er udøvende folkemusikere, stærkt forankret i deres spillemandstradition og de er aktive som komponister og skriver ny (folke)musik. De skal være med til at skrive og arbejde - altså vores helt egne inspiratorer.

Den fjerde, en dansk ord-kunstner/ forfatter, er  ekspert på den mere udfordrende del, nemlig teksterne- så han vil primært arbejde med sangtekster på dansk og er vores helt egen ordkløver- Inspirator..

Man skal være villig til at sove på 2-mands-værelser, og åbenhed og kreativitet er et must.

Vi lader vores ideer og skriverier besøge sjælen i folkemusikken i en nutidig forklædning og stifter bekendtskab med urkraften og de rødder, der findes et sted i os selv. 

"Nordlys over Fanø 2017 " er en del af Festival Godtfolk, så deltagere og inspiratorer laver en kirkekoncert lørdag d. 9., hvor en del af vores nye sange vil blive opført. 

Den kunstneriske ambition for Nordlys er at skabe ny inspiration til kommende kompositioner. Mulighed for at finde andre samarbejdspartnere. En stemningsfuld unik geografisk og kulturel oplevelse. Kunstneriske mennesker og kreative inspiratorer. 

Tidligere deltagere på Nordlys har brugt kurset til at få nye sangskriver-legekammerater, og efterfølgende komponere musik med inspiration fra nordisk folkemusik; at bruge analoge "folkemusik"-musikinstrumenter som f.eks. Hardanger -Fele, harpe, drejelire m.m. på kommende CD-indspilninger, springe ud som forsanger på nye albums eller lade traditionel musik smelte sammen med egne kompositioner og ikke mindst at udvide deres netværk.

Inspiratorer 2017:

Værter:

Snorre Lenzing og Channe Nussbaum

Deltagerantal: 15

Bemærk: Nordlys koster 1.000 kr. i deltagergebyr. Der vil være kunstnerisk udvælgelse af deltagerne. Du ansøger via nedenstående link til et ansøgningsskema.

Ansøgere får besked ca. midt i marts 2017. Hvis du bliver udvalgt, vil du modtage en faktura på din egenbetaling. Hvis du ikke har betalt de 1.000 kr. inden den påførte betalingsfrist, vil pladsen med det samme tilfalde en anden ansøger.

Der ydes ikke refusion af transportomkostninger.

Sådan ansøger du

Ansøg ved at udfylde ansøgningsskemaet HER og sende det til djbfa@djbfa.dk.

Ansøgningsfrist: Mandag d. 6. marts 2017.