Udgivelse

Ole Berthelsen: Hvalvær

"Hvalvær" er en lokal norsk betegnelse for vejrliget, når fjorden er blank, og hvalerne kan spottes under overfladen. På samme måde er der lidt hvalvær over Ole Berthelsens nye sange, som har mere i dybden, end man skimter på den blanke overflade.

Det er sange om verdens tilstand, hvor lokale folk omgærdet af fake news, blændende skønhed og lurende farer, klarer sig gennem dagen og vejen. Fire af sangene er oplevet og skrevet på en norsk fyrtårnsø nord for polarcirklen; DJBFA's refugie på Lofoten. Andre af sangene er lokalt funderet i Ole Berthelsens nordjyske hjemstavn.

Hvalvær er arrangeret og produceret af Flemming Ostermann, der også producerede Ole Berthelsens debutalbum, Altid vågen om natten, i 1978 og siden har været producer og medvirkende musiker på flere af Ole Berthelsens nu 21 studioalbum. På Hvalvær spiller Flemming Ostermann strenge- og tangentinstrumenter samt synger kor, mens faste makker fra Billy Cross Band, Henrik Askou, står for trommer/percussion. Albummet er indspillet i Ark Studio i 2018. 

Se mere på Ole Berthelsens hjemmeside.