Aktuelt

Open call: Lydbaseret kunstinstallation til Ofelia Plads

Mandag, 20 marts, 2017
Foreningen Ofelia Plads, Umage og Dansk Komponistforening inviterer kunstnere, der arbejder eksperimenterende med lyd, til at indsende idéer til et lydkunstværk til Ofelia Plads.

Skal du være den kunstner, som laver den kommende lydintallation på Ofelia Plads i København? Så er det nu, du skal deltage i konkurrencen. Med en lydbaseret kunstinstallation skabt til pladsen vil Foreningen Ofelia Plads, Umage og Dansk Komponistforening realisere et tværæstetisk eksperiment, som skal bidrage til forankringen af Københavns nye byrum i efteråret 2017.

Ofelia Plads åbnede i 2016 og er i dag et moderne byrum. Pladsen er en bearbejdning af et af Københavns havns mest centrale historiske steder, Kvæsthusbroen.

Det overordnede formål med projektet er at undersøge lydkunstens muligheder for at skabe alternative æstetiske oplevelser, som relaterer sig til Ofelia Plads' særlige kulturelle og geografiske kontekst. Der ønskes idéer til et stedsspecifikt tværæstetisk kunstværk, der skal gå i dialog med Ofelia Plads’ både lydlige og visuelle identitet. Værket skal skabes specifikt til Ofelia Plads og vil være midlertidigt.
 

Deltag i konkurrencen

Alle professionelle kunstnere, der eksperimenterer med korrespondancer mellem lydlige og visuelle elementer i kunsten, kan deltage i konkurrencen. 

Alle indsendte idéforslag bedømmes af en jury, der udvælger en idé, der efterfølgende realiseres som et egentligt bestillingsværk. Kunstneren/kunstnerne bag den udvalgte værkidé honoreres, når det endelige værk foreligger.

Sidste frist for indsendelse af idéforslag er 20. april 2017, og de skal sendes til Sine Tofte Hannibal fra Dansk Komponistforening på sth@komponistforeningen.dk

Læs mere om Ofelia Plads og alle konkurrencens specifikationer HER. Eller i konkurrencens Facebook-event.