Aktuelt

A-ophold i Tyskland: Der Schlager schlägt zu! 2018

Mandag, 2 oktober, 2017
Afprøv den tyske musikindustri. Tag med på DJBFA's A-ophold Der Schlager schlägt zu! 2018 – en forrygende Schlager-uge i Nordtyskland 4.-11. marts 2018.

Vil du prøve vejen til en kæmpe musikindustri i Tyskland? "Schlager" er en gigantisk musikindustri i Tyskland. Genren spilles overalt i Tyskland på store, udsolgte stadions. TV-shows hos ARD, ZDF, MDR har millioner af seere i bedste sendetid. "Schlager" sælger millioner af album, og der kommer masser af publikum til koncerterne. Kendte tyske Schlager-kunstnere som f.eks. Helene Fischer, Andrea Berg og Beatrice Egli har også givet koncerter i Danmark.

For tredje år i træk sætter vi fokus på sangskrivning til det tysksprogede Schlager-marked og giver dig mulighed for at deltage på en Schlager-uge, hvor du selv får lejlighed til at skrive sange og tekster, som særligt passer genren.
 

Temaer for dagene

 • Nordkolleg, hvor vi bor de første fire dage.Hvordan kan man tilbyde sine sange til tyske kunstnere?
 • Hvordan skaber man sig en karriere i det tysksprogede område som komponist og tekstforfatter?
 • Hvad er typisk fremgangsmåden for at skabe dialog og samarbejde?
 • Tysk mentalitet? – hvad der virker og ikke gør.
   

Forventet udbytte

 • Få skrevet nye sange, der matcher genren.
 • Få oversat/gendigtet dine egne sange til tysk.
 • Få etableret et samarbejde med tysksprogede komponister og tekstforfattere.
 • Få etableret et samarbejde med tyske sangere.
 • Få skabt et nyttigt netværk til pladeselskaber, producenter, agenter/managers.

- og derigennem forhåbentlig få afsat dine sange.
 

Program for A-opholdet

Der Schlager schlägt zu! 2018 finder sted fra den 4. marts til 11. marts 2018. Deltagerantallet er max. 10 personer.

Schlager-seminar i Rendsburg
Ugen indledes med ”Schlager-seminar” på i Rendsburg, som løber over fire dage. Pga. den store succes, A-opholdet havde i 2017, er det udvidet med en ekstra dag på Nordkolleg. Opholdet danner basis for samarbejde mellem de tyske tekstforfattere og danske komponister. Vi forventer også, at opholdet igen vil være indbringende for vores deltagere.

Underviser Tobias Reitz.På Nordkolleg lægges der især vægt på komposition, tekstskrivning og tekstanalyse samt på, hvordan sangene kan gøres mest salgbare. Derudover vil der være coaching i forhold til at få skabt en karriere i Tyskland med afsætning af ens sange.

Underviser er Tobias Reitz, der bl.a. har vundet 4 x guld og 2 x platin for sine over 600 tekster til kendte kunstnere som Helene Fischer, Michelle m.fl. Til seminaret vil der også være tyske tekstforfattere, man kan samarbejde med om tekstskrivning og kompositioner.

Tobias Reitz taler udmærket engelsk, så der er ingen sproglige barrierer ift. hans undervisning. De tekster, der gennemgås, er på tysk, dog er han og projektkoordinator Micael Castor Andersen meget opmærksomme på, at alle deltagere får et optimalt udbytte af undervisningen, og de hjælper gerne med sproglige vanskeligheder på tysk.

Nordkolleg er et velrenommeret akademi i midten af Schleswig-Holstein. Foruden undervisning i musik er det også kendt for kurser inden for kulturindustrien. Nordkolleg har årligt flere koncerter inden for nordisk musik og jazz.

Branchemøder og koncert i Hamburg
Dernæst går rejsen videre til Hamburg (foto øverst). Byen regnes for et af Tysklands kreative centrummer og førende inden for medie- og kulturverdenen. Årligt estimeres omsætningen til hele 25 mia. euro inden for kreative erhverv, hvoraf musikbranchen udgør 9 % - altså et kæmpe marked for afsætning af musik.

Hamburg er også en af Tysklands førende koncertbyer, bl.a. med Schlagermove, som samler omkring 500.000 tilskuere i bybilledet. Her kommer du med til Die Schlagernacht des Jahres Show i Barclaycard Arena med eliten af tyske Schlager-stjerner.

I Hamburg vil der blive arrangeret møder med pladeselskaber/forlag, agenter/managers m.m. I Hamburg overnatter vi på hotel. Al transport på turen er med tog og bus.
 

Pris

A-opholdet koster 13.000 kr. pr. deltager, men DJBFA afholder hovedparten af udgiften, så du skal kun selv betale 1.000 kr. i deltagergebyr. Prisen dækker tog tur-retur fra Danmark til Tyskland. Endvidere overnatning og måltider i Tyskland.

Hvis du bliver udvalgt, vil du modtage en faktura på din egenbetaling. Hvis du ikke har betalt de 1.000 kr. inden den påførte betalingsfrist, vil pladsen tilfalde en anden ansøger.
 

Ansøgning

Du kan komme i betragtning, hvis du er medlem af DJBFA og/eller af Koda.

Der ansøges via DJBFA's ansøgningssystem. Log ind (eller opret en bruger, hvis du ikke har en allerede) og vælg "A-ophold". Her bliver du bedt om at begrunde, hvorfor du skal med på A-opholdet samt at oploade eller linke til tre af dine sange. Du bliver også bedt om at vedhæfte nogle filer i pdf-format: Beskrivelse af dine lydfiler og en minibiografi. Du kan også vedhæfte sangtekster og pressefoto, hvis du vil.

I din ansøgningstekst og/eller minibiografi må du meget gerne komme ind på:

 • Om du spiller nogen instrumenter - og hvilke.
 • Om du før har skrevet sange på tysk.
 • Dine tyskkundskaber – vurder dem på en skala fra 1-10, hvor 1 er ingen kundskaber og 10 er modersmålsniveau.
 • Dit forhold til Schlager-musik – nævn evt. tre kunstnere, du særligt kan lide inden for genren.
 • Hvad der interesserer dig ved tysk Schlager.
 • Særlige hensyn, der skal tages til dig på turen, ang. mad, medicin eller andet.

Søg her.

Sidste frist for ansøgninger: tirsdag den 7. november 2017 kl. 23.59.

Der vil være kunstnerisk udvælgelse af deltagerne, og ansøgere får besked ultimo november.
 

Spørgsmål?

Har du spørgsmål vedrørende arbejdsopholdet, kan du skrive til projektkoordinator Micael Castor Andersen på info@castor-visions.dk.

Har du spørgsmål til selve ansøgningen, så kontakt Helle i DJBFA på hm@djbfa.dk.