Aktuelt

PopCamp 2018: Skriv popsange i internationalt miljø

Torsdag, 21 december, 2017
Kom med på DJBFA's A-ophold PopCamp i sommeren 2018, hvis du vil have nye musikalske udfordringer og arbejde med sangskrivning til det internationale popmarked. Ansøgningsfrist: 5. februar.

Nu lancerer DJBFA PopCamp 2018, som løber af stablen den 24.-29. juni. Denne gang med deltagelse fra The Song Lab, det højprofilerede komponistakademi fra England.Deltagere og internationale producere og sangskrivere på PopCamp 2017. Foto: John Aagaard.

DJBFA's arbejdsophold PopCamp 2018 har specielt fokus på at skrive tekster til det internationale musikmarked inden for genrerne kommerciel pop, dance og rock samt samarbejde med et internationalt netværk af topliners, producers og lyricists. Udvid dine sangskrivningsevner med et international netværk og stil skarpt på kommerciel sangskrivning sammen med andre talentfulde popsmede.

PopCamp tuner ind på kommerciel pop med sangskrivere og internationale producere, hvor du får mulighed for at arbejde med komponister og producere, at skrive og komponere i et inspirerende miljø.
 

Sangskrivning på PopCamp

Fra den første dag vil teamet fra The Song Lab i England give et særligt indblik i at skrive tekst/melodi på engelsk. The Song Lab vil være til stede under hele PopCamp, så du løbende kan tilrette tekster, udvide dit felt og vende ideer.

Hver dag med et nyt team bestående af én producer og 1-2 sangskrivere. Om morgenen udleverer instruktøren dagens opgave, hvorefter du med dit team, baseret på et brief fra en international artist, bemander studiestationerne og skriver popsange med potentiale til at gå hele vejen. Fra inderlig popmelankoli til dekadent trancepop kommer du rundt i aktuelle genrer og popuniverser, der tegner tidens største hitproduktioner. 

Efter A-opholdet søges materialet i videst muligt omfang afsat på det kommercielle marked. Der er dog ingen garanti for afsætning, men det indgår som en naturlig del af projektet.

 

Fakta om PopCamp 2018

Lundgaard Studios danner rammen om PopCamp. Foto: lundgaard-studios.dkPopCamp 2018 finder sted fra den 24.-29. juni i Lundgaard Studios, Kongeaavej 7, 6600 Vejen. Ankomst om eftermiddagen søndag den 24. juni og hjemrejse fredag den 29. juni om morgenen.

Opholdet inkluderer kost og logi, campen har egen kok. Da der er begrænset plads, skal du være villig til at dele værelse med en anden.

DJBFA afholder hovedparten af udgiften i forbindelse med din deltagelse på PopCamp, men du skal selv betale 1.000 kr. i deltagergebyr. Alle deltagere får al detailinfo tilsendt op til campen af projektlederen.

Er du producer, skal du være indstillet på at medbringe dit ”hjemmestudie”, computer, keyboard, lydkort m.m. til at lave produktionerne på campen. Er du topliner/sanger og spiller et instrument, må du meget gerne medbringe dit instrument - måske bliver det muligt at bruge det.

PopCamp afholdes af DJBFA i samarbejde med TG Management/Publishing, der har afholdt et utal af camps af denne karakter og afsat hit på hit til bands, solister, reklamer og film verden over.
 

Hvad kræver vi af dig?

  • At du har væsentlig erfaring som komponist, producer eller lyricist.
  • At du kan spille ind med dine kompetencer på højt professionelt niveau.
  • At du kan indgå i internationale teams og arbejde dedikeret og loyalt i teamkonceptet.
  • At du er åben for at modtage nye internationale input som komponist.
  • At du gerne vil udvide dit internationale netværk.
  • At du er parat til at arbejde fra morgen til aften.
  • At du gerne kaster dig ind i kampen for at skabe noget til andre.
     

Sådan søger du

Alle der seriøst brænder for at udvikle, udforske og bidrage til kommerciel sangskrivning og produktioner, kan ansøge om optagelse. Der er kurateret udvælgelse, dvs. deltagerne vælges ud fra dit indsendte materiale, samt de teams der skal sammensættes hen over de fem dage. Du kan komme i betragtning, hvis du er medlem af DJBFA og/eller af Koda.

Ansøgningsfristen er 5. februar. Du får besked, om du er kommet med senest ved udgangen af februar 2018, hvorefter du vil modtage en faktura på din egenbetaling. Hvis du ikke har betalt de 1.000 kr. inden den angivne betalingsdato, vil opholdet med det samme tilfalde en anden ansøger. Du vil IKKE blive rykket for betaling, så du skal selv sørge for at sikre dig at pengene er indbetalt.

Vigtigt: Der ansøges via DJBFA's ansøgningssystem.

Her vil du blive bedt om at skrive en kort ansøgning med information om, hvorfor du gerne vil med på PopCamp. Du skal også uploade en minibiografi/CV samt uploade eller linke til tre af dine musiknumre og uploade en tekst med kort beskrivelse af musikken. Alle tekstfiler skal uploades som pdf.

Ansøgningsfrist: Mandag den 5. februar 2018 kl. 23.59.

SØG HER

Har du spørgsmål til PopCamp 2018, er du velkommen til at skrive til A-opholdets projektleder John Aagaard på j.aagaard@tg-management.dk.