Aktuelt

PopCamp 2019: Internationalt sangskriverophold til august

Mandag, 11 marts, 2019
Få sangskrivningsundervisning af internationale instruktører fra England og co-write med andre sangskrivere på PopCamp 2019. Ansøgningsfrist: 10. april kl. 23.59.

Nu har du mulighed for at deltage på vores A-ophold PopCamp 2019 med fokus på at skrive tekster og producere musik til det internationale musikmarked. På PopCamp vil du få muligheden for at samarbejde med et internationalt netværk af sangskrivere og producere. Allerede nu er der internationale topkomponister, der ønsker at møde jer.

Sangskrivning i den danske sommer fra sidste års PopCamp.Er du klar til at lære noget nyt og få en spændende udfordring? Så riv seks dage ud af kalenderen, forlad komfortzonen, udvid dine sangskriverevner med et internationalt netværk og stil skarpt på kommerciel sangskrivning sammen med andre talentfulde popsmede.

DJBFA's A-ophold PopCamp tuner ind på kommerciel pop med sangskrivere og internationale producere, hvor du får mulighed for at arbejde med komponister og producere, at skrive og komponere i et inspirerende miljø. Hver dag med et nyt team bestående af en producer og 1-2 sangskrivere.

PopCamp er fire intensive dage (plus to rejsedage) i popmusikkens kreative maskinrum inden for genrerne kommerciel pop, dance og rock.

Sangskriverfokus
Hver morgen vil instruktørerne fra England give dig undervisning i at skrive tekst/melodi på engelsk til dagens opgaver. Instruktørerne vil være til stede under hele PopCamp, og nogle af jer vil få chancen for at samarbejde med dem i studierne, så du løbende kan tilrette tekster, udvide dit felt og også bare være nysgerrig på nye veje og muligheder for at skrive en helt rigtige tekst til det internationale musikmarked.

Arbejdsgangen på PopCamp
Om morgenen udleverer instruktøren dagens opgave, hvorefter du med dit team, baseret på et brief fra en international artist, bemander studierne og skriver sange med potentiale til at gå hele vejen. Du kommer rundt i aktuelle genrer og musikuniverser, der tegner tidens største hitproduktioner. 

Efter endt A-ophold søges materialet i videst muligt omfang afsat på det kommercielle marked. Der er dog ingen garanti for afsætning, men det indgår som en naturlig del af projektet.

Læs sangskriver Rikke Noor alias R. Noors dagbog fra sidste års PopCamp.
 

Det kræver vi af dig

  • At du har væsentlig erfaring som komponist, producer eller lyricist.
  • At du kan spille ind med dine kompetencer på højt professionelt niveau.
  • At du kan indgå i internationale teams og arbejde dedikeret og loyalt i teamkonceptet.
  • At du er åben for at modtage nye internationale input som komponist.
  • At du gerne vil udvide dit internationale netværk.
  • At du er parat til at arbejde fra morgen til aften.
  • At du gerne kaster dig ind i kampen for at skabe noget til andre.
     

Hvem kan komme med?

Der arbejdes i et af studierne på tidligere PopCamp.Dem, der seriøst brænder for at udvikle, udforske og bidrage til kommerciel sangskrivning og produktioner, kan ansøge om optagelse. Der er kurateret udvælgelse, dvs. deltagerne vælges ud fra dit indsendte materiale, samt de teams der skal sammensættes i løbet af A-opholdet.

Alle medlemmer af DJBFA og/eller af Koda kan ansøge.

Er du producer, skal du være indstillet på at medbringe dit ”hjemmestudie”; computer, keyboard, lydkort m.m. til at lave produktionerne på campen.

Er du topliner/sanger og spiller et instrument, må du meget gerne medbringe dit instrument - måske bliver det muligt at bruge det.
 

Fakta om PopCamp 2019

Arbejdsopholdet PopCamp 2019 foregår den 25.-30. august i Lundgaard Studios, Kongeaavej 7, 6600 Vejen.

Ankomst om eftermiddagen den 25. august og hjemrejse den 30. august til middag.

Opholdet inkluderer kost og logi med campens egen kok. Da der er begrænset plads, skal du muligvis være villig til at dele værelse med en anden.

Alle deltagere får al detailinfo tilsendt op til campen af projektlederen.

PopCamp afholdes af DJBFA i samarbejde med TG Management/Publishing, der har afholdt et utal af camps af denne karakter og afsat hit på hit til bands, solister, reklamer, film verden over.

DJBFA og Koda Kultur afholder hovedparten af udgiften i forbindelse med din deltagelse, så du skal selv kun betale 1.000 kr. i deltagergebyr. Hvis du bliver udvalgt til at deltage, vil du modtage en faktura på din egenbetaling. Hvis du ikke har betalt de 1.000 kr. inden den påførte betalingsfrist, vil pladsen med det samme tilfalde en anden ansøger.
 

Sådan søger du

Der ansøges via DJBFA's ansøgningssystem. Anvend Google Chrome (eller Firefox) som browser. Opret en bruger, log ind og vælg "A-ophold". Her vil du blive bedt om at skrive en kort ansøgning med information om, hvorfor du gerne vil med på A-opholdet.

Du skal også uploade en minibiografi/CV samt uploade eller linke til tre af dine musiknumre og uploade en tekst med kort beskrivelse af musikken. Alle tekstfiler skal uploades som pdf, og lydfilerne skal uploades som mp3 (eller m4a). Der må ikke være specialtegn (fx %&?!’) i filernes titler, og musikfilerne må ikke være for store (max 10 MB stykket) – ellers vil du højst sandsynligt få problemer med at uploade.

Det anbefales at lave sin ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så der er tid til at få teknisk bistand fra sekretariatet, hvis nødvendigt.

Ansøgningsfrist: Onsdag den 10. april 2019 kl. 23.59.

Ansøgningsrunden er afsluttet.

Har du spørgsmål til PopCamp? Mail til A-opholdets projektleder John Aagaard på j.aagaard@tg-management.dk.

(Foto øverst: Lundgaard Studios, hvor PopCamp afholdes.)