Aktuelt

Se videoer fra komponistrejse til Etiopien

Tirsdag, 14 maj, 2019
En rejse ind i ethio-jazzen: Se, hvordan tre komponister oplevede DJBFA og Michael Rexens A-ophold Manden med det solbrune ansigt.

12 danske komponister var i februar i år i Etiopien på DJBFA's helt nye – og helt unikke – A-ophold Manden med det solbrune ansigt. Komponist Michael Rexen havde tilrettelagt rejsen og sørget for holdets indføring i ethio-jazzen i landet, hvor genren blev skabt og stadig ånder. Det blev et møde med lokale bands og en krydsning af vestlig jazzfunk og skæv etiopisk musiktradition.

Tre af de komponister, der var med på opholdet, var Randi Pontoppidan, Bo Rande (Blue Foundation, The William Blakes, Mames Babegenush) og Nanna Bjerregaard alias Nanna.B. Her fortæller de hver især om deres oplevelser:

De øvrige komponister på A-opholdet var Rune Lohse, Mads Mouritz Gjellerod, Laust Moltesen Andreassen, Anne Eltard, Nikolaj Høi, Rasmus Karkov, Rolf Hansen, Kristian Haarløv og Thilde Fjord Madsen.

Læs mere om opholdet.

Videoproduktion: Jokubas Tamkevicius og Troels Rasmus Jensen. Videoerne er også tilgængelige på DJBFA's YouTube.

A-opholdet er blevet til med midler fra Koda Kultur.
 

Kom selv på arbejdsophold med DJBFA

DJBFA laver årligt omkring 12 A-ophold: Tilrettelagte arbejdsophold for komponister inden for talrige genrer og discipliner. Her kan komponister finde ny inspiration, skabe ny musik sammen og dygtiggøre sig i fællesskab. Nogle ophold kommer igen år efter år, og andre er helt nye og unikke.

Opholdene annonceres løbende.

Se DJBFA's A-ophold.

(Foto øverst: stillbillede fra video med Nanna Bjerregaard).