Aktuelt

Udspil til ny musikhandlingsplan offentliggøres på Kulturmødet

Mandag, 6 august, 2018
Kulturfolk og politikere mødes til Kulturmødet på Mors den 23.-25. august. Kulturministeren vil offentliggøre sit udspil til ny musikhandlingsplan på mødet, hvor DJBFA også deltager.

Da DJBFA inviterede til høring i starten af juni om betydningen af musikhandlingsplanerne, var det for at skabe dialog mellem musikbranchen og politikere på Christiansborg.

DJBFA's formand, Susi Hyldgaard, frygtede blandt andet, at regeringen overvejede slet ikke at prioritere at lave en ny samlet musikhandlingsplan.

Høringen har faktisk gjort rigtig godt. Både fordi kulturminister Mette Bock på høringen afslørede, at hun vil offentliggøre sit udspil til en ny handlingsplan for musikken på Kulturmødet på Mors. Og fordi musikbranchen i forbindelse med høringen har startet, hvad der ligner kimen til et større, fælles politisk samarbejde. 

- Det er godt, at vi nu har fået sat gang i dialogen om betydningen af en ny musikhandlingsplan. Det betyder ikke, at vi har løst musikkens problemer. Jeg er stadig bange for, at man ikke er klar over, hvor store udfordringer, mange af komponisterne og sangskriverne har med at skabe indtægter. Men jeg er glad for, at vi nu får vendt udfordringerne og også musikkens muligheder. Det kan jo på alle måder betale sig for samfundet at prioritere musikken og musiklivet, siger Susi Hyldgaard.

Sammen med andre musikbranchefolk vil DJBFA både før og efter kulturmødet forsøge at skabe en konstruktiv dialog med kulturministeren om at finde frem til de områder, der har brug for særlig opmærksomhed.

- Det er klart, at vi også i musikbranchen har forskellige ting, som vi synes, er vigtige. I DJBFA peger vi blandt andet på, at der især er brug for at understøtte den periode, hvor musikken skabes. Fordi det er en periode, hvor vi som komponister og sangskrivere er ekstra sårbare og uden økonomisk sikkerhed. Men jeg er oprigtig stolt over, at vores komponistforening har fået skabt en dialog både i branchen og over for politikerne og kulturministeren. Derfor ser jeg frem til Kulturmødet på Mors, siger Susi Hyldgaard.

Susi Hyldgaard tilføjer:
- Det bliver helt sikkert også svære snakke. Desværre er der jo heller ikke umiddelbart udsigt til, at regeringen pludselig vil ændre kurs i sin kulturpolitik. Men det skal ikke holde os fra at søge dialogen og understrege musikkens betydning i et moderne demokratisk samfund.​

Kulturmødet på Mors foregår den 23.-25. august 2018.​

Foto: Kulturmødet 2017. Fotograf: Lars Dahl.