Aktuelt

Video: DJBFA's høring om musikhandlingsplaner

Mandag, 11 juni, 2018
Under overskriften "Syv år med musikken" afholdt DJBFA den 1. juni en minihøring på Christiansborg om musikhandlingsplaner. Musikbranchen, komponisterne og kulturordførerne fik en konstruktiv dialog om emnet. Se videoklip fra dagen her.

Den nuværende musikhandlingplan, politikerne på Christiansborg arbejder efter, udløber i år. Hvordan er det så gået med de seneste års handlingsplaner? Og er der behov for en ny? Det korte svar er ja. Der er brug for en ny musikhandlingsplan, var man enige om, da DJBFA den 1. juni 2018 inviterede til minihøring på Christiansborg.

Nu trækker komponisterne og musikbranchen i arbejdstøjet. Kulturminister Mette Bock (foto) skal have inspiration til at skabe en ny handlingsplan for musikken.

Se video fra høringen, hvor Esben Danielsen og Susi Hyldgaard udtaler sig om dagens resultater:

Blandt deltagerne i DJBFA's minihøring "Syv år med musikken" var kulturminister Mette Bock, kulturordførerne Mogens Jensen (S), Alex Ahrendtsen (DF) og Bertel Haarder (V), adjunkt i musikbranchestudier på RMC Rasmus Rex Pedersen, komponist og formand for DJBFA Susi Hyldgaard, medlem af Projektstøtteudvalget for Musik m.m. Esben Danielsen samt en lang række komponister og repræsentanter fra dansk musikliv.

Læs også, hvad Susi Hyldgaard tog med fra høringen med egne ord i Kulturpolitisk post fra formanden nr. 2.

Se mere: På selve høringsdagen livesteamede DJBFA på Facebook fra kulturminister Mette Bocks indledende tale samt fra introduktion til høringen af Mogens Jensen og Susi Hyldgaard.

Fotograf, YouTube-video og foto øverst: Mads Lending.