Aktuelt

Vil du med i et sundhedsprojekt?

Torsdag, 6 april, 2017
Tænketanken Musik & Sundhed er nu så godt i gang med sit arbejde, at vi søger komponister, der har lyst til at deltage i konkrete arbejdsgrupper.

Tænketanken Musik & Sundhed blev søsat i februar. Og nu føder tænketanken de første arbejdsgrupper med konkrete projekter, der skal skabe øget sundhed ved hjælp af musik.

Kunne du tænke dig at blive koblet med i én af de kommende arbejdsgrupper?

Så har du nu muligheden for at byde ind med dine faglige kvalifikationer.

Arbejdsgrupperne består af ca. 4-6 deltagere med forskellig baggrund og forskellige fagligheder.
Således kan f.eks. erhvervslivet, lægevidenskaben, en patientforening eller en interesseorganisation og en eller flere komponister mødes 3 eller flere gange for at arbejde med et koncept eller en idé i udviklingsfeltet mellem musik og sundhed.

Sådan kommer du i betragtning

Kunne du tænke dig at blive en del af ét af projekterne og tilknyttet en arbejdsgruppe – så skal du starte med at maile dit CV til facilitator Asger Steenholdt - as@mb2020.dk

Musik & Sundhed matcher de bedst egnede komponister med relevante arbejdsgrupper.
Lige nu er der to arbejdsgrupper. Yderligere seks arbejdsgrupper er under opsejling.

Tænketanken Musik & Sundhed

Formålet med tænketanken er at skabe et kreativt udviklingsforum på tværs af musik og sundhed, hvor faggrupper kan mødes og udvikle musikinitiativer, der skal bidrage til at skabe bedre sundhed med musik.
Arbejdet omhandler at formidle ny og eksisterende viden om musikkens sundhedsfremmende virkning, og samtidig at igangsætte nye musikinitiativer og sundhedsløsninger via aktørerne i tænketanken.
Initiativerne skal ud og leve og skabe mere og bedre sundhed. De to elementer understøtter målet om at påvirke fremtidens og nutidens beslutningstagere.

Læs mere om Musik & Sundhed HER.

(pr-foto)

Kom til inspirations- og udviklingsmøde

Lige nu inviterer DJBFA også til inspirations- og udviklingsmøde med fokus på musik og sundhed. Vi deler erfaringer og viden. Og inspirerer hinanden til, hvordan vi kan bruge vores netværk og – måske – få nye veje ind til spændende opgaver.

Derfor har vi inviteret komponisten Niels Eje og violinisten Lisbeth Sagen til at fortælle om de overvejelser, de gør sig, når de arbejder i feltet mellem musik & sundhed.

De har begge i mange år haft succes med deres arbejde på området - Niels som komponist og musiker på de kendte MusiCure indspilninger, og Lisbeth som violinist, der spiller live for syge og døende på hospitaler - og netop har modtaget P2 Prisen Årets Ildsjæl.

Med deres store erfaring er de nogle af de førende eksperter på, hvordan musik kan gøre en positiv forskel inden for sundhedsområdet, og vi er glade for at de vil dele ud af deres viden.

Vidensdeling

Med afsæt i Niels' og Lisbeths inputs arbejder vi efterfølgende med:

Sådan får du dine kompetencer i spil og skaber et projekt, der kan bruges i sundhedssektoren.
Sådan får du hands-on erfaring med hvordan du undersøger en given gruppes behov.
Sådan beskriver og skræddersyr du din musik på en måde, der vækker interesse hos for eksempel en patientforening.

Du vil også møde komponist kolleger med samme interesser og få mulighed for at knytte nye kontakter, dele erfaringer og udvide dit netværk.

Tid og sted

Arrangementet afholdes onsdag den 19. april kl. 16-19 i Kodas lokaler.
Kl. 19 er der frit netværk frem til kl. 20. 
Der serveres en let anretning og kaffe/the/vand.

Tilmeld dig ved at sende en mail mærket Inspirationsmøde til as@mb2020.dk - senest 10. april 2017.

Der er begrænset antal pladser og tilmelding foregår efter først-til-mølle princippet.